Ingezonden persbericht


Voortaan kunnen klanten die gebruik maken van de Nokia beveiligingsapplicaties voordeel halen uit het Developers Alliance Program

Het Nokia Security Developers Alliance program verhoogt de interoperabiliteit en de beheerbaarheid van de nieuwe en bestaande Nokia beveiligingsapplicaties

Leidschendam, 26 augustus 2002 - Nokia (NYSE: NOK) lanceert vandaag het nieuwe Security Developers Alliance program, dat zal leiden tot geïntegreerde beveiligingsapplicaties, die voldoen aan specifieke behoeften van bedrijven en service providers. De alliantie bestaat uit een selecte groep softwarebedrijven die voldoen aan de standaarden van het Nokia OK -certificaat, dat interoperabiliteit garandeert met de IP-beveiligingsapplicaties van Nokia. Voortaan kunnen de klanten de succesvolle firewall-, VPN- en IDS-applicaties van Nokia aanvullen met applicaties, tools en beheerssoftware van andere leveranciers.

Naast de strategische partners van Nokia, Check Point Software Technologies (Nasdaq:CHKP), F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) en Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX), zullen de ontwikkelaars van de alliantie een gevarieerd aanbod beveiligingsoplossingen aanbieden, met onder meer applicaties voor het filteren van inhoud, het bewaken van de gegevensintegriteit, netwerkcontrole en beheer. Momenteel bevinden BMC Software, Concord Communications, FishNet, HP OpenView, Open (OpenService, Inc.), Permeo, SurfControl en Tripwire zich in de laatste fase van de Nokia OK-validatie. Nokia heeft zich duidelijk gepositioneerd als leider op het gebied van Internetbeveiliging, verklaart W. Wyatt Starnes, stichter, president en CEO van Tripwire. Via het Security Developer Alliance Program, zullen de klanten in alle veiligheid bijkomende beveiligingselementen, zoals de populaire Data Integrity Assurance software, kunnen installeren. Deze software wordt sterk aanbevolen als Best Practice en werd opgenomen in de "60 Minute Security Guide" van de National Security Administration.

Beveiligingsinfrastructuur voor het Internet is een kritische component geworden van de netwerkarchitectuur van onze klanten, zegt Dan MacDonald, Vice President Productmanagement en marketing van Nokia Internet Communications. De klanten willen het beproefde beveiligingsplatform van Nokia aanvullen met bijkomende beveiligingsapplicaties, en het beheer van hun beveiligingsoplossingen stroomlijnen door hun tools en agents voor netwerkcontrole en beheer nauw te integreren. Dit specifieke programma werd ontworpen om aan die behoefte te voldoen, zonder de veiligheid, de betrouwbaarheid of de performantie van het systeem in gevaar te brengen.

Internet en e-mail zijn de belangrijkste communicatiemiddelen voor de bedrijven van vandaag. Daardoor zijn netwerkbeveiliging en oneigenlijk gebruik van het Internet belangrijke bekommernissen geworden, verklaart Kevin Blakeman, president van SurfControl s US operation. Onze klanten en prospects zullen verheugd zijn als ze vernemen dat SurfControl Web Filter nu compatibel is met het toonaangevende beveiligingsplatform van Nokia. "Het verheugt HP te kunnen deelnemen aan het Security Developers Alliance program van Nokia. Dit programma speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van HP OpenView Smart Plug-ins voor het beheer van de Firewall en VPN beveiligingsapplicaties van Nokia," zegt Patty Azzarello, VP en general manager van HP OpenView Business Unit. "Dankzij de samenwerking met de Nokia Security Developers Alliance, kunnen wij onze klanten de nieuwste beveiligingsoplossingen aanbieden als onderdeel van onze servicegerichte beheerssoftware en -oplossingen."

De leden van de Nokia Security Developers Alliance krijgen toegang tot de Software Development Kit (SDK) voor het beveiligde besturingssysteem (IPSO) van Nokia. Zo kunnen ze hun producten overdragen naar de Nokia beveiligingsapplicaties. Dit proces stelt hen in staat een interoperabele oplossing aan te bieden, die borg staat voor snelle uitrolling, eenvoudige configuratie en maximale performantie en beschikbaarheid.

De ontwikkelaars die door Nokia worden uitgenodigd om lid te worden van de Security Alliance, laten hun producten in de laboratoria van Nokia testen en evalueren op interoperabiliteit voordat ze het Nokia OK-certificaat krijgen. Aan de hand van het Nokia OK-certificaat kunnen de klanten beveiligingsoplossingen van andere leveranciers identificeren en uitrollen. Zo voegen ze nieuwe dimensies toe aan hun bestaande Nokia-applicaties met de zekerheid dat deze applicaties door Nokia werden geëvalueerd en goedgekeurd.

Als belangrijkste beveiligingspartner van Nokia, is Check Point opgetogen over het Security Developers Alliance program, bevestigt Asheem Chandna, Vice President Business Development en Product Management bij Check Point Software Technologies. Voortaan kunnen de klanten de Check Point OPSEC gecertifieerde beveiligingsapplicaties, waarin onze toonaangevende VPN-1/FireWall-1 is geïntegreerd, rechtstreeks uitrollen op de beveiligingsproducten van Nokia.

Meer informatie over de Nokia Security Developers Alliance vindt u op onze website www.nokia.com - Secure Network Solutions .

Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications (hoofdkwartier in Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, VPN's (virtual private networks) en beheer van internetverkeer en -inhoud. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een hoger niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en telkens opnieuw een persoonlijke en betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions. Nokia's internetbeveiliging en VPN-systemen dekken het hele gamma prijs/prestatie-punten en beveiligen de breedste waaier van netwerkomgevingen van het kleinste afdelingskantoor tot de grootste internetdatacenter. De uitgebreide productlijn kan bogen op wereldwijde eersteklas ondersteuning en diensten, en biedt klanten het vermogen om vanuit één enkel product meervoudige oplossingen in te schakelen om alle elementen van een gedistribueerde onderneming te beveiligen.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com