TNO

Nieuws@TNO

Nationale Gezondheidstest groot succes!

26-08-2002 - Overweldigend aantal aanmeldingen

Nederlanders hebben zich de afgelopen dagen massaal aangemeld om deel te nemen aan de Nationale Gezondheidstest. Het aantal van 6000 deelnemers voor de onderzoeksgroep van dit wetenschappelijk onderzoek is na een paar dagen al bereikt. Een geweldig succes!

De Nationale Gezondheidstest (NGT) wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. De NGT heeft als doel om middels wetenschappelijk onderzoek inzicht te krijgen in de fitheid en leefstijl van de Nederlandse beroepsbevolking. Vanaf deze week was er gelegenheid voor duizenden Nederlanders om zich voor de NGT aan te melden om zich te laten testen op aspecten van de fysieke fitheid, gezondheid en leefstijl. De respons is tot op heden overweldigend te noemen. Het aantal deelnemers van 6000 die nodig zijn voor de onderzoeksgroep van het wetenschappelijk onderzoek is reeds behaald. De reactie op artikelen in een aantal tijdschriften en de regionale dagbladen waren dusdanig dat op bepaalde momenten alle 200 telefoonlijnen bezet waren. Op sommige momenten was het call center zelfs overbelast, waardoor het niet bereikbaar was. De Nederlandse Hartstichting, de opdrachtgever van de Nationale Gezondheidstest, is zeer te spreken over de grote belangstelling van mensen in hun eigen gezondheid. "Hieruit blijkt dat mensen toch steeds bewuster worden van het belang van hun eigen gezondheid", aldus dr. V. Manger Cats, medisch directeur namens de Nederlandse Hartstichting.
Helaas moeten nu mensen teleurgesteld worden omdat ze niet meer deel kunnen nemen aan het wetenschappelijk onderzoek. Iedereen die zich nu aanmeldt wordt in de gelegenheid gesteld om zich tegen een gereduceerd tarief van 20 euro te laten testen. Het 0800 nummer (0800-5228883) heeft nog slechts een beperkte capaciteit, via www.nationalegezondheidstest.com levert het aanmelden geen probleem op.

In 2003 krijgen belangstellenden weer een kans om gratis deel te nemen wanneer de Nationale Gezondheidstest voor de vijfde keer wordt gehouden. Het projectbureau Nationale Gezondheidstest rekent dan ook weer op een grote respons.

Alle mensen die deelnemen aan het wetenschappelijk onderzoek worden vanaf 16 september 2002 in één van de 150 NGT-centra getest. De resultaten van de Nationale Gezondheidstest zullen begin 2003 bekend worden gemaakt.

Meer informatie over de Nationale Gezondheidstest 2002 is voor de pers te verkrijgen bij: projectbureau Nationale Gezondheidstest: tel 0344 645 601, e-mail info@nationalegezondheidstest.com

Nieuwsredactie, TNO

Meer informatie:
TNO Arbeid

Contactpersoon:
Inge Beckers, TNO Arbeid
telefoon 023 554 93 02
e-mail info@arbeid.tno.nl