Language: NL Ministerie van Buitenlandse zaken België

Category: Communiqué Date: 28/05/02

VN-top duurzame ontwikkeling, Johannesburg, 26/8-4/9/02: Persaspecten


1. Een Belgische delegatie van hoog niveau zal aan de VN Top over Duurzame Ontwikkeling deelnemen. Deze top gaat door tussen 26 augustus en 4 september 2002 in Johannesburg (Zuid-Afrika) door.


2. Tien jaar na de top van Rio is de top over Duurzame Ontwikkeling de gelegenheid om de uitvoeringsmiddelen van de toen aangenomen Agenda 21 te evalueren. Op de top zullen o.m. Staats- en regeringshoofden, ministers, vertegenwoordigers van NGOs en de industriewereld aanwezig zijn. Een NGO-forum zal naast de top doorgaan.


3. Informatie en accreditatie: De website van de top is te vinden op adres http://www.johannesburgsummit.org. De journalisten moeten zich via deze site individueel laten accrediteren.


4. Hotel: Individueel en DRINGEND te reserveren bij
Ms. Desre Segal, Global Conference DMC tel (+27 11) 463 4300
fax (+27 11) 463 7878
e-mail desre@wssddmc.co.za of online-reservatie op www.joburgsummit2002.com


5. De geaccrediteerde Belgische journalisten die met de ministeriële delegatie wensen te reizen (regeringsvliegtuig) worden verzocht dit ten laatste op vrijdag 14 juni aan de Persdienst te melden (Didier Bloch, mail Didier.Bloch@diplobel.fed.be). De ingeschreven journalisten zullen gecontacteerd worden zodra het vluchtsschema gekend is.