Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) 26 aug 2002
MEER MINISTERIES SELECTIEF MET NIEUW PERSONEEL

Diverse ministeries zijn terughoudend of selectief bij het aannemen van nieuw personeel. Dat schrijft minister Johan Remkes (BZK) aan de Tweede Kamer. Remkers reageert hiermee op vragen over een vacaturestop bij Justitie.

Vrijwel direct na zijn aantreden besloot minister Piet Hein Donner (Justitie) tot het instellen van een vacaturestop. Hij deed dit omdat in het strategisch akkoord besloten is het aantal rijksambtenaren terug te brengen met 4 tot 7% (in 2006). Het Tweede-Kamerlid Rouvoet stelde vragen over deze maatregel aan minister Remkes, die verantwoordelijk is voor de coördinatie van het personeelsbeleid bij de overheid.

Geen bezwaren tegen vacaturestop
Remkes kan zich de maatregel van Donner voorstellen, schrijft hij aan de Kamer: Ik heb als coördinerend bewindsman geen bezwaren tegen deze maatregel. Een tijdelijke selectieve vacaturestop kan een geschikt middel zijn om, zonder gedwongen ontslagen, een bijdrage aan de voorgenomen afslankingen te leveren.
De minister schrijft dat niet alleen Justitie voorzichtig is met het aanstellen van nieuw personeel: Ook bij andere ministeries wordt soms een terughoudend of selectief instroombeleid gevoerd, zonder dat daarbij expliciet gesproken wordt van een vacaturestop.

Van het stopzetten van de campagne www.werkenbijdeoverheid.nl is geen sprake, omdat die niet gericht is op werving van personeel als zodanig.
Volgens Remkes heeft de campagne een breder doel: het bieden van een positief, realistisch beeld over werken bij het Rijk. Stoppen van de arbeidsmarktactiviteiten is dan ook niet aan de orde, volgens Remkes.

Bron:
Antwoorden op vragen van Tweede-Kamerlid Rouvoet (26 augustus 2002)

Zie ook:
Justitie stopt met werven personeel (30 juli 2002) www.werkenbijdeoverheid.nl