Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-08-2002 3e persbericht van maandag 26 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldief verwondt zichzelf
Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zichzelf maandagmiddag verwond nadat hij een kilo kipfilet had gestolen. Dat gebeurde kort voor 17.00 uur bij een supermarkt aan de Geldropseweg in Eindhoven. Toen de man was betrapt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf, zette hij het op een lopen. De beveiligingsman pakte hem nog net bij de arm, waardoor de verdachte op de grond viel. In zijn binnenzak had hij een mes zitten, waarvan de punt omhoog stak. Door de val is het mes in zijn linkerschouder gedrongen. Nadat de man naar het politiebureau was gebracht, bleek dat hij gewond was. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met valse papieren opgepakt
Een man van 33 uit Sierra Leone is maandagmiddag rond 16.45 uur aangehouden omdat hij valse papieren bij zich had. Hij wilde bij de Belastingdienst in Eindhoven met een vervalst Portugees identiteitsbewijs een sofi-nummer aanvragen, zodat hij kon gaan werken. Een medewerker van de Belastingdienst zag dat het document vals was, en waarschuwde de politie. De man uit Sierra Leone zit nog vast.

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Op de Meerveldhovenseweg is maandag om 13.40 uur een 18-jarige vrouw uit Veldhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed in een personenauto in de richting van Veldhoven. Haar hondje, dat naast haar op de bijrijderstoel zat, werd tijdens het rijden ziek en de vrouw pakte tijdens het rijden het hondje. Door deze handeling stuurde zij naar rechts en reed tegen een paal van een verkeerslicht, een paal van een verkeersbord en een paal van een ANWB-wegwijzer. De vrouw is met nek- en rugklachten naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Maandag is tussen 10.25 en 12.40 uur op de Antoon Coolenlaan gecontroleerd op snelheid. Van de 1100 passanten reden er 62 te hard. De snelste reed 83 km/u. 50 is toegestaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Maandagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Europalaan 10 automobilisten bekeurd omdat zij de gordel niet droegen. Een bromfietser bleek geen bromfietscertificaat te hebben. Ook hij kreeg een bekeuring.

Helmond: Man duwt fiets tegen trein
Op de Verlengde Stationsstraat is maandag om 15.50 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden. De man had bij de spoorwegovergang aan de Engelseweg een fiets tegen de trein geduwd. Volgens omstanders zou hij geprobeerd hebben zelfmoord te plegen. De man is meegenomen naar het bureau maar daar bleek van zelfmoord geen sprake. Wat zijn bedoelingen wel waren werd niet duidelijk. De fiets bleek overigens gestolen te zijn. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Brom- en snorfietscontrole
Bij een brom- en snorfietscontrole aan de Deltaweg zijn maandagmiddag tussen 16.00 en 17.30 uur 22 bekeuringen uitgedeeld. De bestuurders kregen de bonnen onder meer omdat hun brommer of snorfiets teveel vermogen had, of omdat ze zonder helm rondreden.

Deurne: Bromfietser gewond
Een 16-jarige bromfietser uit Asten is maandagmorgen om 10.15 uur gewond geraakt toen hij op de Binderendreef met zijn bromfiets tegen een paaltje reed. De jongen raakte gewond aan een been en werd in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen.

Lieshout: Schietpartij
Maandag rond 18.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er geschoten werd op het woonwagencentrum aan de Schutsstraat. De politie is met een aantal surveillance-eenheden naar het woonwagencentrum gereden. Op het centrum was geschoten en na de schietpartij zouden twee daders in een personenauto vertrokken zijn. Niemand raakte gewond. Een zoekactie in de omgeving leverde niets op. Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De politie onderzoekt de zaak.

Veldhoven: Autos met verf beklad
Drie personenautos die stonden geparkeerd in de buurt van Koning Kyrieweg zijn met verf beklad. Dat gebeurde tussen zondagavond 18.30 uur en maandagmorgen 7.00 uur. Het gaat om grijze verf, die vermoedelijk met een spuitbus is aangebracht. De verf werd onder meer op portieren en motorkappen gespoten.

Oirschot: Auto weggehaald
Vanaf de Maarten Tromplaan is een donkergroene Mitsubishi L200 (VG-HR-98) gestolen. Dat gebeurde tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 7.30 uur. In de wagen lag veel gereedschap. De waarde is onbekend.

Son: Parelketting gestolen
Vanuit een woning aan de Muizenberg is maandagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een parelketting weggehaald. De dader of daders zijn het huis vermoedelijk binnengekomen door een slaapkamerraam dat niet op slot zat. De waarde van de ketting is niet bekend.