Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden oganiseert informatie-avond over fondsenwerving voor cultuur- en welzijnsorganisaties

Op maandag 26 augustus a.s. organiseert de gemeente Coevorden een informatieavond over fondsenwerving. Tijdens deze avond worden organisaties, die werkzaam zijn op het gebied van cultuur en welzijn, wegwijs gemaakt waar en bij wie ze terecht kunnen voor de financiering van activiteiten. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Kasteel in Coevorden.

Welzijnsinstellingen en culturele organisaties die activiteiten organiseren doen vaak een beroep op de gemeente voor een financiële bijdrage. Het is de gemeente Coevorden opgevallen dat deze organisaties vaak slecht op de hoogte zijn van de mogelijkheden fondsen te verwerven om hun activiteiten te financieren.
Ook zijn er signalen van een aantal fondsen dat er op bepaalde terreinen weinig aanvragen worden ingediend. Ook komt het voor dat aanvragen onvolledig zijn, met een afwijzing als resultaat.

Dynamische culturele infrastructuur
De gemeente Coevorden hecht veel belang aan een gezonde en dynamische culturele infrastructuur. Om dit te stimuleren is het idee ontstaan om een informatieavond te organiseren over fondsenwerving. Natuurlijk is het onmogelijk om alle fondsen hiervoor uit te nodigen, maar een aantal belangrijke fondsen is graag bereid om een avond naar Coevorden te komen.

Tijdens de avond krijgt wordt aan de instellingen informatie verstrekt over:
- het Actieprogramma Cultuurbereik van de provincie Drenthe
- het VSB Fonds

- het prins Bernard Cultuur Fonds

- het gemeentelijk cultuurbeleid

Met name de drie fondsen zullen ingaan op de mogelijkheden en beperkingen die ze hebben voor instellingen. Ook de manier waarop een aanvraag ingediend moet worden, komt aan de orde.

De instellingen op het gebied van cultuur en welzijn in de gemeente Coevorden zijn schriftelijk uitgenodigd voor de informatieavond. Daarnaast wordt een oproep geplaatst in de gemeentelijke informatiepagina. Inmiddels zijn 20 aanmeldingen binnen.