Gemeente Weert

14-08-2002

St. Maartenslaan wordt voorrangsweg t.o.v. St. Paulusstraat

De St. Maartenslaan wordt in de periode van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 6 september a.s. omgebouwd tot voorrangsweg ten opzichte van de St. Paulusstraat. Dat gebeurt om paal en perk te stellen aan het feit dat op de St. Paulusstraat en - in het verlengde daarvan - de St. Maartenslaan door het verkeer veel te snel gereden wordt. De huidige wegsituatie nodigt daartoe uit. Dat te snel rijden geldt overigens ook voor het verkeer in omgekeerde richting.

Beide wegen waren toe aan een nieuwe asfaltlaag. De klus voorziet nu ook in de aanleg van een nieuwe T-splitsing waarbij de St. Paulusstraat op de St. Maartenslaan uitkomt. De St. Maartenslaan wordt dan de doorgaande voorrangsweg tussen het Stationsplein en de rotonde bij het spoorwegviaduct over de Maaseikerweg. De reconstructiewerkzaamheden worden uitgevoerd na overleg met de bewoners van de aanliggende Heiligenbuurt.

Omleidingen
In verband met de werkzaamheden wordt de St. Maartenslaan vanaf de Maaseikerweg tot de Van Bommelstraat afgesloten voor het verkeer. Dat geldt ook voor de St. Paulusstraat vanaf de Van Bommelstraat tot de St. Maartenslaan.
Verkeer vanuit de Louis Regoutstraat richting Maaseikerweg wordt omgeleid via de Parallelweg, Driesveldlaan, Emmasingel en Maaspoort. Verkeer vanuit de Maaseikerweg richting station/Louis Regoutstraat wordt omgeleid via Maaspoort, Emmasingel, Driesveldlaan en Parallelweg.

Bestemmingsverkeer Heiligenbuurt
Verkeer dat in de Heiligenbuurt moet zijn, kan deze wijk bereiken doordat voor bepaalde straten het inrijverbod tijdelijk wordt opgeheven. Zo kan via de zijstraten aan de Maaseikerweg (St. Jorisstraat/St. Antoniusstraat/St. Willibrordstraat) de wijk worden ingereden. De Van Bommelstraat is voor bestemmingsverkeer tijdelijk alleen via de St. Maartenslaan te bereiken. Aan de kant van de St. Paulusstraat wordt de Van Bommelstraat afgesloten.

Tekening
De tekening van de nieuwe aansluiting van de St. Paulusstraat op de St. Maartenslaan is te bekijken in het Infocentrum in de hal van het stadhuis.