Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 21 augustus 2002

---

Tussen Herdersveld en verlengde van Sluisstraat UITDUNNING NOORDELIJK DEEL GEMEENTEBOS

In de week van 26 augustus wordt gestart met het uitdunnen van het noordelijk deel van het gemeentebos tussen het Herdersveld en het verlengde van de Sluisstraat. Het gaat met name om het uitdunnen van Amerikaanse eiken, wat moet gebeuren om te voorkomen dat onderliggende vegetatie verdwijnt. Wandelaars kunnen enige hinder ondervinden van de werkzaamheden, doordat er gevelde takken op de wandelpaden kunnen liggen.

Voor het bosgebied van de gemeente Geldrop is een beleidsplan opgesteld onder de naam 'Bosbeheersvisie gemeentebos Geldrop'. Aan de hand hiervan worden de jaarlijkse werkplannen opgesteld. De uit te voeren uitdunning valt onder het werkplan 2002.

STRUIKENLAAG
In het gemeentebos is een aantal bomen waarvan de kronen (bladerdek) elkaar raken. Als het bos niet zou worden uitgedund, krijgen de onderliggende struikenlagen geen licht meer. Het gevolg is, dat deze op den duur zouden verdwijnen. Omdat de gemeente streeft naar een combinatie van bomen en struiken, moet het bos ongeveer 2 keer in de 10 jaar worden uitgedund.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Gorris van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893945.