Gemeente Almere

Keywords:

Riolering en busplein centrum Almere Haven aangepakt

In het centrumgebied van Almere Haven vinden op dit moment werkzaamheden plaats aan het riool en het busplein in het kader van het grote project Impuls Ruimte-lijke Kwaliteit Almere Haven. Vanwege de werkzaamheden is vanaf maandag 26 augustus tot en met 15 september 2002 de dienstregeling van het openbare busvervoer in Almere Haven aanpast. In plaats van in twee richtingen rijden de bussen gedurende de werkzaamheden slechts in één richting (rechtsom) in Almere Haven. Vanaf de Steiger gaat de ronde via de Hoven naar het centrum. De andere kant op is het verkeer gestremd. Dit heeft te maken met het rioolherstel aan de busbaan en de herinrichting van de bushalte Centrum (Almere Haven). Verkeersdeelnemers worden via borden op de wijzigingen geattendeerd en omwonenden van het busplein en alle scholen in Almere Haven krijgen hierover een brief van de gemeente. Naar verwachting rijden medio september de bussen weer volgens de normale dienstregeling.

Opknapbeurt

Op 19 augustus jl. zijn de rioolherstelwerkzaamheden en de herinrichting van de bushalte Centrum (Almere Haven) gestart. De komende weken zal de gemeente hard werken aan het opknappen van het busplein. Het busplein bij halte Centrum wordt herbestraat en daarnaast verrijkt met nieuwe abris en betere verlichting. De bushalte krijgt uiteindelijk meer de uitstraling van een echt busstation. Het busplein op haar beurt krijgt dezelfde uitstraling als het overige centrumgebied dat reeds voor de bouwvak is opgeknapt.

Via de Steiger naar Centrum Haven

Door de gewijzigde dienstregeling kunnen reizigers in en naar Almere Haven in een aantal gevallen langer onderweg zijn en eventueel moeten overstappen. Reizigers uit de Meenten, Grienden en Marken richting centrum (Almere Haven) moeten namelijk via de Steiger reizen en daar overstappen op de bus naar centrum. Andersom moeten reizigers van centrum richting Hoven, Gouwen en Wierden via de Steiger rijden en bij de Steiger overstappen op de bus naar centrum. De lijnen 3, 157 en 158 rijden hun normale route en de gebruikelijke dienstregeling. De lijnen
1 en 151 rijden tegengesteld aan hun normale route en zullen tot maximaal 15 minuten eerder aankomen en vertrekken op de haltes De Gouwen, De Wierden en De Hoven en tot maximaal 15 minuten later op de haltes De Werven, De Meenten, De Grienden en De Marken. De bushalte Centrum (Almere Haven) blijft in functie. Deze schuift tijdelijk iets op en komt voor de Wibra te liggen. De halte aan de zijde van het Kruidvat vervalt tijdelijk als gevolg van het eenrichtingsverkeer. Bij de haltes van de lijn1 en 151 geeft Connexxion nadere informatie over de aangepaste dienstregeling.

Kruising busbaan en Westerdreef

Tussen 26 augustus en 6 september 2002 zijn de verkeerslichten bij de kruising busbaan Westerdreef, nabij de Bivak, buiten werking. Verkeersdeelnemers dienen extra alert te zijn op aankomende bussen. De bussen hebben voorrang. Door plaatsing van speciale verkeersborden zullen verkeersdeelnemers hier op straat nog extra op geattendeerd worden.

Kruising busbaan en Kerkstraat

Van 2 september tot en met 6 september 2002 is de kruising tussen de busbaan en de Kerkstraat gestremd. Gemotoriseerd verkeer zal via bebording worden omgeleid. Voetgangers en fietsers worden ter plekke omgeleid. Tussen bushalte Centrum en de Kerkstraat komt tijdelijk een extra oversteek.

(geplaatst 21 aug 2002)