Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-08-2002
Persberichten maandagochtend 26 augustus 2002 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Met drank op de bocht uit

EMMEN Zondagavond even na 23.00 uur reed een 30-jarige man uit Erica met zijn auto over de Tweede Bokslootweg. Door overmatig drankgebruik lukte het hem niet om de bocht op de juiste wijze te nemen, en de auto kwam in de struiken naast de weg tot stilstand. De man blies bij de ademtest 870, bijna twee promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Fietser breekt enkel bij val

HOLLANDSCHEVELD - Zondagavond rond 20.30 uur is een jongeman uit De Krim, leeftijd onbekend, met zijn fiets gevallen, vermoedelijk doordat hij aan het stuntrijden was. Dat gebeurde op de Schoonhovenweg. Bij de val brak hij zijn enkel, en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Alcomobilisten

ZUIDLAREN Zondagavond omstreeks 22.30 uur reed een 35-jarige man uit Annen met zijn auto over de Stationsweg, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 430, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.

BEILEN Zondagnacht rond 1.00 uur controleerde de politie op de Esweg een 40-jarige automobilist uit deze plaats. De man blies bij de ademtest 330, wat hem een proces-verbaal opleverde.

Man aangehouden na vernieling

MEPPEL Zondagavond is een ruit van de telefooncel aan het Troelstraplein vernield. Getuigen gaven signalement en looprichting door aan de politie. Die wist de dader even later aan te houden. Deze dader, een 30-jarige man zonder vast adres, die bovendien flink had gedronken, is ingesloten. Als de drank is uitgewerkt zal hij maandag worden verhoord.