Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 9.30 uur

Aanhouding auto-inbreker

UTRECHT Zondagavond om 23.40 uur werd in de Agnietenstraat een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij had ingebroken in verschillende autos. Een getuige had rond 23.00 uur op de Abstederdijk gezien, dat de man had ingebroken in een geparkeerde auto en daarna een fiets uit een tuin had weggenomen. Het signalement van de dader werd aan de politie doorgegeven. Korte tijd later ontdekte een eigenaar van een auto die op de Agnietenstraat geparkeerd stond dat een man op verschillende plaatsen in zijn auto brand had gesticht. De verdachte had inmiddels ook de autoradio uit het dashboard gesloopt. De man voldeed aan het zelfde signalement als de inbreker van de Abstederdijk. Hij werd door de politie aangehouden. Bij onderzoek aan de kleding van de man werden verschillende van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.

Onder invloed

UTRECHT - Op de Floraweg werd zondagavond omstreeks 21.30 uur een automobilist aangehouden die dronken achter het stuur zat. De man werd aangehouden en verzocht mee te werken aan een ademanalysetest. Hij bleek een alcoholpromillage van 2,9 in zijn lichaam te hebben.
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 16 uur uitgereikt. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Op de Jadelaan werd in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden om 1.50 uur. Hij reed onder invloed van alcohol (1,55 promille). Omdat de man zich tegen de aanhouding verzette, werd hij met gepast geweld geboeid. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.