Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.40 uur

Man aangehouden voor agressief gedrag

NIEUWEGEIN De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden voor zijn agressieve gedrag nadat hij bekeurd was. Rond 17.35 uur zagen agenten een man rijden die niet handsfree aan het bellen was. De agenten wilde de 19-jarige bestuurder uit Nieuwegein aangesproken op zijn gedrag, maar deze weigerde in eerste instantie uit zijn auto te komen. Na enige moeite deed de man zijn portier open en gaf zijn ID bewijs aan de agenten. De man wilde verder totaal niet meewerken en werd agressief tegenover de agenten. Hierop werd besloten de man te boeien. Na een korte worsteling werd de Nieuwegeiner geboeid overgebracht naar het bureau.

Uiteindelijk kreeg de man twee bekeuringen: een omdat hij niet handsfree belde en een omdat hij verzet pleegde bij zijn aanhouding.

Bestuurder onder invloed

VIANEN Zondagmorgen heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 09.30 uur kreeg de politie diverse meldingen dat een man zich zeer vervelend gedroeg voor een flat aan de Vijfheerenlanden. Ter plaatse trof de politie een 25-jarige man uit Hei- en Boeicop in zijn auto aan. Op het moment dat de agenten de man wilde aanspreken deed hij het portier van zijn auto dicht en probeerde zijn voertuig te starten.

De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder te veel gedronken had en verboden hem te gaan rijden. De man beloofde dit niet te gaan doen. De agenten vertrouwden het niet en bleven in de buurt posten om te zien of de man zijn belofte hield.

Na enige tijd ging de man toch rijden en werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij
1.85 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man gaan bepalen.