Gemeente Son en Breugel


Kloppend Hart
26-08-2002
Informatiebijeenkomsten druk bezocht

Ruim 300 mensen bezochten deze zomer een van de informatiebijeenkomsten of inloopspreekuren waar de uitgewerkte plannen voor het nieuwe hart van Son en Breugel werden toegelicht. Naast waardering voor de plannen en de hoop dat deze plannen tot uitvoering worden gebracht is er ook een aantal reacties ingekomen die vragen om nadere bestudering. Het gaat dan onder andere om de volgende zaken:

· Een aantal organisaties en belanghebbenden maakt zich zorgen over de parkeercapaciteit in de omgeving van het Kerkplein en het zuidelijk deel van de Nieuwstraat.

· Bewoners van de Eindhovenseweg zijn teleurgesteld dat er geen nieuwe inrichting voor dat weggedeelte is opgenomen in de plannen.
· Bewoners van de Dommelstraat en de Torenstraat pleiten voor het verdere doortrekken van het nieuw in te richten gedeelte of voor een wat groenere uitstraling van de straat.

· Over de voorgestelde inrichting en het gebruik van het Kerkplein is een aantal opmerkingen gemaakt.

· Tenslotte is een groot aantal wat gedetailleerde opmerkingen over specifieke situaties gemaakt.
U begrijpt dat het reageren op de gemaakte opmerkingen in een aantal gevallen nadere studie vraagt. Het projectbureau is momenteel bezig met het verwerken van de opmerkingen. Vervolgens zal het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad een voorstel doen over het definitieve inrichtingsplan en de gemeentelijke reactie op de ingekomen opmerkingen. Naar verwachting zal de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 september hierover een besluit nemen.

Zodra het voorstel aan de gemeenteraad gereed is zullen wij u via deze infopagina en via de internetpagina nader informeren. Na de besluitvorming in de gemeenteraad ontvangen de mensen die persoonlijk gereageerd hebben een reactie van de gemeente.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met het Projectbureau Kloppend Hart, telefoon 491 491.