Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 26 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: AZCer door het lint
De politie werd zondagavond naar het AZC aan de Helsinkistraat gestuurd waar een 21-jarige bewoner door het lint ging. De man was duidelijk zwaar in de war en werd voor zijn eigen en andermans veiligheid geboeid naar het politiebureau gebracht. Daar werd de AZCer beoordeeld door een arts en verder naar een psychiatrische kliniek gebracht voor opname.

Groningen: autokraker aangehouden
Een getuige zag zondagavond een 30-jarige man zonder vaste verblijfplaats een auto openbreken bij een school aan de Kraneweg. De gewaarschuwde politie kon de man aanhouden in naastgelegen bosjes waar hij de inhoud van een aantal tassen die uit de auto waren weggenomen aan het onderzoeken was. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij de diefstal uit de auto bekende. Tevens gaf hij nog een inbraak in een woonboot toe.

Groningen: snelle rijders
Een 39-jarige automobilist uit Bunde (Duitsland) werd zondagavond op de zuidelijke ringweg betrapt terwijl hij met een snelheid van 115 km per uur reed daar waar 70 km per uur is toegestaan. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man een boete van 250 euro. Het bedrag werd direct voldaan. Eerdere op de dag werd een 42-jarige automobilist uit Groningen met een snelheid van 191 km per uur geklokt op de A7 tussen Marum en Groningen. De man kleefde regelmatig achter andere weggebruikers. Op het Vrijheidsplein werd hij staande gehouden. Zijn auto is in beslag genomen en hij heeft zijn rijbewijs ingeleverd.

Groningen: rijden met een slok op
Een 40-jarige automobilist uit Harkstede werd zondagnacht in de Kleine Raamstraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau een promillage van 1.0. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Groningen: straatdealer aangehouden
Op de kruising van de Hoekstraat met de Oude Kijk in t Jatstraat betrapten agenten een 24-jarige man uit Groningen terwijl hij zijn verdovende middelen aan de man wilde brengen. Hij was in het bezit van zeven gebruikershoeveelheden cocaïne. De man werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: baldadige stapper
Op de Grote Markt werd zondagochtend een 20-jarige man uit Oud Beijerland betrapt toen hij een vlaggenmast van het reuzenrad uit een staander wegnam. Dit werd gezien door een getuige die de politie waarschuwde. De vlaggendief werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: fietsendief betrapt
Een 31-jarige Stadjer werd zondagochtend betrapt op het stelen van een damesfiets in de Herestraat. Een getuige had gezien dat de man meerdere fietsen probeerde open te maken. De fiets is gestald op het bureau en de man kreeg een proces-verbaal voor hij op vrije voeten werd gesteld.

Groningen: lastige ex-man
Een 40-jarige man uit Groningen werd zondagochtend aangehouden op de Wibenaheerd nadat er een melding was binnengekomen dat de man zijn 37-jarige ex-vrouw had mishandeld. De man werd aangehouden en in zijn auto werden twee messen aangetroffen. Omdat er gesproken werd over een vuurwapen werd de woning van de man onderzocht en daar werd een vuurwapen gevonden. De man wordt gehoord over de feiten van de mishandeling en het wapenbezit.

Berichten regio komen zo
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)