Ingezonden persbericht


Persbericht

26 augustus 2002

TDK Systems benoemt Gold Connection als partner in de Benelux

~ Samenwerkingsovereenkomst zorgt voor betere ondersteuning resellerkanaal ~

TDK Systems Europe en Gold Connection B.V. hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de producten van TDK Systems in de Benelux verder te gaan promoten.

Psion PLC heeft in juli besloten definitief te stoppen met de productie van Psion Gold Card producten. Hierdoor kan Gold Connection haar bestaande klanten op het gebied van mobiele data communicatie niet langer met Psion Gold Card producten ondersteunen. Om haar klanten tegemoet te komen gaat Gold Connection nu een alternatief productportfolio aanbieden van TDK Systems.

Naast de bekende PC Cards met modem, GSM, ISDN of LAN functionaliteit zal Gold Connection ook de complete Bluetooth 'Go Blue' productlijn van TDK Systems verder promoten in het resellerkanaal en op de eindgebruikersmarkt. Klanten hebben op deze manier een ruime keuze uit zowel draad- als draadloze producten.

"Deze samenwerking is weer een belangrijke stap voorwaarts in de promotie van TDK Systems producten in de Benelux," zei Ad Neefs, European Distribution Sales Manager van TDK Systems. "Door mijn recente promotie was ik bang dat ik misschien de resellerkanalen in de Benelux niet voldoende ondersteuning kon bieden, maar nu Gold Connection voor ons het nodige veldwerk in Nederland en België gaat doen, ontstaat er voor alle partijen een win-win situatie."

"Nadat bekend geworden was dat de Gold Card producten geen doorstart zouden maken wilde ik mijn huidige klanten een betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig alternatief bieden," zei Cas Reefman, Directeur van Gold Connection B.V. "Zowel de Gold Card producten als de PC Card's van TDK Systems hebben hun roots in Engeland en diverse Engelse klanten hebben al voor het alternatief van TDK Systems gekozen vanwege de hoge technische kwaliteit en het aantrekkelijke prijsniveau."

De producten van TDK Systems zijn leverbaar via de bekende distributiekanalen van MCC en Stebis voor de Nederlandse markt en via The Wireless Corporation voor de Belgische markt.

(317 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Gold Connection
Gold Connection B.V. is ontstaan door twee medewerkers van Psion Nederland B.V. Gold Connection B.V. werkt als agent voor telecom en computerleveranciers en verzorgt de verkoop en marketing voor deze bedrijven in de Benelux. Naast het agentschap van TDK Systems, heeft Gold Connection B.V. ook agentschappen van Zoom Telephonics en Psion Digital. Zoom is leverancier van onder andere Wireless Lan en ADSL oplossingen.

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksystems.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com