Ingezonden persbericht

Persbericht
Amsterdam, 26 augustus 2002

Dales honoreert informatieverzoek D66

Wethouder Dales heeft ingestemd met het verzoek van D66 Amsterdam om een erkend deskundige de auditrapporten van de Noord-Zuidlijn te laten screenen op kostenverhogende zaken. D66 had om een screening gevraagd in een brief aan wethouder Dales 25 juli jongstleden. De tegenstanders van de NZ-lijn dragen een deskundige aan. De deskundige gaat vervolgens aan de slag en onderzoekt met inachtneming van volledige geheimhouding de auditrapporten op mogelijke kostenverhogende elementen tijdens de bouw van de NZ-lijn.

Onlangs wees de rechter het verzoek van de tegenstanders van de NZ-lijn verenigd in de Bovengrondse tot openbaarmaking van de geheime auditrapporten af. D66 kan zich niet vinden in deze gang van zaken. De democraten vinden dat bij een belangrijk besluit met zulke verstrekkende gevolgen voor de stad en haar bewoners, de voor- maar zeker ook de tegenstanders over alle informatie te kunnen beschikken, zodat er een op feiten gebaseerde discussie kan worden gevoerd en er een heldere besluitvorming kan plaatsvinden.

Ivar Manuel: "De D66 fractie is verheugd dat de wethouder instemt met haar voorstel om een erkend expert namens de tegenstanders de auditrapporten te laten screenen op mogelijke kostenverhogende aspecten tijdens de bouw van de NZ-lijn. Deze persoon wordt wat D66 betreft gebrieft door de tegenstanders, gaat vervolgens gericht op zoek naar kostenverhogende elementen en rapporteert de commissie Verkeer, Vervoer en Infrastructuur daarover. Daarmee komen alle feiten boven tafel en kunnen de raadsleden op 2 oktober een weloverwogen besluit nemen."

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ivar Manuel
06-44208336

Of met het fractiesecretariaat;
020-5523480