Politie Amsterdam-Amstelland

Man met vuurwapen
26-8-2002. Vannacht hielden agenten op de Marinierskade een 25-jarige Amsterdammer aan die kort daarvoor op het Windroosplein met een vuurwapen had lopen zwaaien. Het vuurwapen werd in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen.

---

Overval in woning: 2 arrestaties
26-8-2002. In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 64-jarige man zwaargewond toen hij in zijn woning werd overvallen door twee mannen. De verdachten verbleven al een aantal dagen in de woning van het slachtoffer. Rond half drie die bewuste nacht keerden zij zich plotseling tegen hun gastheer. Het slachtoffer werd gekneveld, zwaar mishandeld en van geld en goederen beroofd. De man werd met diverse breuken en inwendig letsel in een ziekenhuis opgenomen. Hij verkeert buiten levensgevaar. Later arresteerde de politie bij een routinecontrole twee mannen (20 en 18 jaar) op verdenking van betrokkenheid bij deze brute overval. Een van de mannen heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.


---

Woning uitgebrand
26-8-2002. De politie en brandweer rukten gisteren uit naar een brand in een woning aan Kikkenstein. De gehele woning is uitgebrand. Niemand raakte gewond. De brandoorzaak is onbekend. De bewoonster is tijdelijk elders ondergebracht.


---

Taxicontrole
26-8-2002. De politie heeft zaterdag in samenwerking met personeel van de radiocontroledienst een taxicontrole gehouden op de Dam. Er werden 22 taxi´s gecontroleerd. Diverse taxichauffeurs hebben een proces-verbaal gekregen voor onder andere het verkeerd invullen van het werkboekje, het rondrijden in een niet APK-gekeurde auto en onverzekerd rijden.


---

Inval
26-8-2002. Vrijdag heeft de politie een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Javastraat. Zes verdachten zijn onder andere aangehouden voor overtreding van de opiumwet, de vreemdelingenwet en voor het opgeven van een valse naam. Ook trof de politie een hoeveelheid verdovende middelen aan.


---

Hennepplantage
26-8-2002. De politie heeft vrijdagavond een hennepplantage in een woning aan de Jacob Catskade ontmanteld na een brandmelding. Er werden 319 planten, diverse lampen en een afzuiginstallatie in beslag genomen. Bij een verder onderzoek in de woning werden ook nog een vuurwapen en een paintballgeweer aangetroffen.


---

Zakkenroller overmeesterd
26-8-2002. Gisteravond rond negen uur werd een 45-jarige man op het Leidseplein aangehouden door het zakkenrollersteam op verdenking van zakkenrollerij in tram 5. De man verzette zich hevig. Er moest pepperspray aan te pas komen om de verdachte aan te kunnen houden. Joyrider gepakt
26-8-2002. Vannacht rond kwart voor twee werd een 17-jarige joyrider na een lange, gevaarlijke achtervolging en diverse aanrijdingen aangehouden in de Burgemeester Roëllstraat. De achtervolging begon toen politieagenten de jongen over een fietspad zagen rijden en hem daarvoor wilden bekeuren. Op een stopteken reageerde hij echter niet. Er volgden hierna veel meer overtredingen en gevaarlijke situaties. Uiteindelijk wisten diverse surveillanceautos de personenauto klem te rijden. Hierbij reed de jongen tegen een politieauto aan. De jongen verzette zich hevig tegen aanhouding en uiteindelijk moest zelfs peperspray gebruikt worden om hem onder controle te krijgen.


---

Valse melding
26-8-2002. Gisteravond rond kwart voor acht kreeg de politie een melding via een gsm binnen over een mogelijke gewapende overval in een café aan Groenhoven. De melding werd gemaakt door een vrouw die in het café aanwezig was. Zij vertelde dat zij ergens zat waar de overvallers haar niet konden zien. De omgeving van het café werd hierna onmiddellijk afgezet en afgegrendeld. Na observatie en onderzoek bleek het echter om een valse melding te gaan. De recherche zal aan de hand van de gsm-gegevens de meldster trachtten te achterhalen.