Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 11.30 u) Maandag, 26 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige automobilist uit Brunssum. Die wordt ervan verdacht afgelopen zondagavond met zijn auto op de Maastrichterstraat in Brunssum tegen een lichtmast te zijn gebotst (alleen materiele schade). Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Brunssum; fikse boete
De politie heeft afgelopen zondag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 18-jarige jongeman uit Brunssum bekeurd met een boete van 330,- Euro. Die wordt ervan verdacht het afgelopen weekend een bromfiets te hebben gestolen uit de garage bij een woning aan de Bongardstraat in Heerlen. Bij het door de politie ingestelde onderzoek kwam de verdachte in beeld. De gestolen bromfiets werd bij de verdachte thuis aangetroffen en in beslag genomen (is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar). De verdachte heeft de diefstal bekend.

Brunssum; winkelinbraak
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht is ingebroken in een winkel aan de Kennedylaan in Brunssum. Inbrekers zijn afgelopen nacht omstreeks 05.30 uur via het dak een winkel aldaar binnengedrongen en hebben vanaf een rek allerlei haarverfproducten gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; zelf gedoofd
Afgelopen zondagmorgen omstreeks 11.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Kleingraverstraat in Kerkrade. Bleek dat in de keuken van een woning op een kookplaat een plastic kom stond die in brand was geraakt. De bewoners hebben het brandje zelf weten te doven, echter er was in de woning wel een flinke rookontwikkeling geweest. De brandweer heeft een ventilator ingezet om de woning rookvrij te maken.

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Nullanderstraat in Kerkrade van een 40-jarige automobilist uit Kerkrade bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkradenaar ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Bij controle, eveneens afgelopen nacht op de Jupiterstraat in Kerkrade van een 47-jarige automobilist uit Breda bleek dat ook deze automobilist onder invloed achter het stuur van zijn auto zat / zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Vaals; brandmeldingen
Afgelopen zondagavond omstreeks 19.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Maastrichterlaan in Vaals. Bleek in de keuken van een woning de vlam in een (frituur)pan te zijn geslagen. Dit ging in de keuken gepaard met nogal wat rookontwikkeling. De bewoners wisten het vuur in de pan zelf te doven. De brandweer heeft met een ventilator de keuken rookvrij gemaakt. Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 04.00 uur kregen politie en brandweer weer een melding van een brand aan de Maastrichterlaan in Vaals. Bleek dat in een aldaar gevestigde apotheek een binnenbrand was ontstaan. Die ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Enkele bewoners van bovengelegen appartementswoningen en belendende woningen werden door de politie wakker gemaakt en uit de woningen gehaald. De brandweer heeft de brand in de apotheek geblust. De gehele apotheek is door brand flink geblakerd, plafonddelen hebben losgelaten en ook sprake is van flinke smelt-schade. Twee bovengelegen appartementswoningen hebben flinke rook/roetschade opgelopen. Niet uitgesloten is dat de brand is ontstaan door kortsluiting in een koelkast.