Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-08-2002
1e Persbericht van 26 augustus 2002



Eindhoven: Man van portemonnee beroofd
Een 35-jarige Geldroppenaar is maandagmorgen rond 2.00 uur in de Galvanistraat van zijn portemonnee met ongeveer 150 euro beroofd. De man werd door een taxichauffeur naar de Galvanistraat gebracht. Daar stapten vier mannen uit een oude auto. Een van hen maakte een praatje met de taxichauffeur terwijl de anderen kans zagen bij de passagier de portemonnee uit zijn broekzak te pakken. Nadat ze de portemonnee te pakken hadden verdwenen de vier met de oude auto.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is maandag rond 4.40 uur een 36-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1.10 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad gepakt
Maandagmorgen rond 3.00 uur is in een woning aan de Fransebaan een 38-jarige man uit Gemert aangehouden. Hij had een ruit van de achterdeur van de woning vernield. De bewoner werd wakker en waarschuwde de politie. De bewoner hield de inbreker aan toen deze bezig was met het doorzoeken van de woning. De inbreker is overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Poging auto-inbraak
Zondagmiddag rond 17.00 uur is in de Antoon Coolenlaan een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij probeerde in te breken in een auto die op de Antoon Coolenlaan geparkeerd stond. De politie werd gewaarschuwd en zij konden de man inrekenen. De man wordt verdacht van nog meer auto-inbraken. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Teveel gedronken
Op de Deurneseweg is zondag rond 22.00 uur een 53-jarige automobilist uit Polen aangehouden. Een ademanalyse met een promillage van ruim
1,30 gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vaatwasmachine, afzuigkap en kraan gestolen Uit een schuur behorende bij een woning aan de Eikenwal is tussen vrijdag 21.00 uur en zondag 18.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een schuurdeur open te breken. Uit de schuur werden een nieuwe vaatwasser, een afzuigkap en een thermostaatkraan gestolen. De goederen hebben een totale waarde van ruim 2.000 euro.

Helmond: Auto-inbreker op heterdaad gepakt
Maandagmorgen rond 4.30 uur is op een parkeerplaats aan de Hoefkens een 26-jarige Pool aangehouden. Een getuige zag de man in geparkeerde autos inbreken en waarschuwde de politie. Agenten die in de buurt waren hielden de man aan. De inbreker had een tas bij zich waarin de autopapieren van een van de opengebroken autos lagen. Bij een andere auto waren de portiersloten beschadigd maar was het de inbreker niet gelukt de portieren te openen. De Pool is ingesloten.

Vessem: Man met vuurwapen aangehouden
Maandagmorgen rond 2.40 uur is op de Grootakker in Vessem een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Tijdens een controle werd geconstateerd dat de man gedronken had. Hij stapte uit zijn auto. Agenten wilden een veiligheidsfouillering uitvoeren. Op dat moment trok de man een pistool. Een van de agenten wist het wapen uit zijn handen te slaan. De man werd overmeesterd en aangehouden. Het pistool dat was uitgerust met een geluiddemper, was geladen. De man is voor verder onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Valkenswaard: Diefstal en vernieling
Zondagavond rond 18.40 uur is in de Haagstraat een 26-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Hij was kort voor zijn aanhouding bij de woning van zijn ex-vriendin aan de Hertog Godfriedstraat binnengedrongen. Hij had een ruit van een deur vernield en twee jassen van de vrouw gestolen. Eerder op de dag had de man de vrouw ook al lastig gevallen. De man is ingesloten.

Asten: Duopassagiere gewond
Op de Meijelseweg zijn zondag rond 18.40 uur een 21-jarige automobiliste uit Heusden en een 29-jarige motorrijder uit Mierlo met elkaar in botsing gekomen. De 21-jarige vrouw reed van een uitrit de Meijelseweg op en verleende hierbij geen voorrang aan de motorrijder die van links aan kwam rijden. De 29-jarige duopassagiere van de motorrijder kwam klem te zitten tussen de auto en de motor en liep kneuzingen aan haar voet op.

Best: Bromfietscontrole
Op de Willem de Zwijgerweg zijn zondagavond acht bekeuringen uitgedeeld tijdens een bromfietscontrole. Twee voor het niet dragen van een helm, twee voor niet optimale remmen, twee voor te gladde banden, één voor het ontbreken van de verzekering en één voor het niet willen afgeven van de sleutel van de bromfiets nadat deze in beslag is genomen voor onderzoek.

Budel: Onder invloed
Op de Nieuwstraat is maandag rond 2.10 uur een 46-jarige automobilist uit Budel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,50 uit. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Onder invloed
Op de Gijzenrooiseweg is zondagavond rond 22.30 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 1,20 weer. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Bestelbus in brand
Op de Puttendijk is zondagavond rond 22.30 brand ontstaan in een bestelbus. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Hierbij wordt rekening gehouden met brandstichting.

Valkenswaard: Jongen van fiets getrapt
Op de Nieuwe Waalreseweg is zondag tussen 1.30 en 2.30 uur een 17-jarige jongen uit Valkenswaard van zijn fiets getrapt. De jongen fietste in de richting van Valkenswaard toen hij plotseling door een onbekende bromfietser werd ingehaald. De duopassagier gaf een trap tegen de fiets van de jongen waardoor hij viel. Hij liep een verwondingen aan zijn lip, kin en tanden op. De bromfietser en zijn duopassagier zijn er vervolgens vandoor gegaan.