Ingezonden persbericht


Persbericht

26 augustus 2002

Rational en CommerceQuest ontwikkelen samen MQTester

~ Nieuwe oplossing versnelt ontwikkeling van IBM Websphere MQ business en webservices applicaties ~

Rational Software heeft een samenwerking aangekondigd met CommerceQuest voor de ontwikkeling van de MQTester voor Rational.

De MQTester voor Rational is een plug-in voor Rational Suite® TestStudio® die de capaciteiten van Rational s open en uitvoerige software-ontwikkelplatform uitbreidt.

De MQTester voor Rational registreert het berichtenverkeer van de productapplicatie en speelt deze vervolgens af in de IBM WebSphere MQ omgeving op een manier die de productiecondities correct weergeeft. Dit zorgt voor een betere betrouwbaarheid bij het testen van op WebSphere MQ gebaseerde applicaties, zodat klanten de waarde van hun investeringen in IBM Websphere MQ technologie kunnen maximaliseren.

"Rational en CommerceQuest onderkennen de behoefte om snel en eenvoudig nieuwe applicaties voor Websphere MQ software en webservices te kunnen ontwikkelen en testen," zei Jeff Henry, director WebSphere MQ van IBM Software. "We geloven dat WebSphere MQ-klanten kunnen profiteren van MQTester voor Rational, een nieuw aanbod dat is afgestemd op hun specifieke ontwikkelbehoeften."

"We zagen een goede kans om IBM WebSphere MQ ontwikkelprojecten te helpen slagen door maatwerk prestatie testmogelijkheden te combineren met Rational Suite, Rational s toonaangevende software-ontwikkelingsplatform," zei Paul Roth, chief technology officer van CommerceQuest. "MQTester voor Rational stelt testmanagers in staat om de prestaties van hun teams te optimaliseren en applicatie-ontwikkeling en -toepassing te versnellen zonder dat de teamleden aanvullende tools moeten implementeren of nieuwe vaardigheden moeten leren."

"Door IBM WebSphere MQ-klanten in staat te stellen om snel en betrouwbaar hun applicaties te testen kan men hen helpen het rendement van hun investering in IBM WebSphere MQ technologie te maximaliseren," zei Eric Schurr, chief marketing officer van Rational Software. "Rational zet zich in om voortdurend nieuwe oplossingen te ontwikkelen die projectteams bevrijden van improductieve activiteiten die software-ontwikkeling vertragen, waardoor zij sneller in staat zijn hoogwaardige software te creëren en hun doelstellingen te behalen."

CommerceQuest is een Premier IBM Business Partner die zich richt op oplossingen in de krachtige WebSphere productlijn. Aanvullende informatie is beschikbaar op http://www.commercequest.com/messaging_solutions.asp.

Deze overeenkomst is een nieuwe mijlpaal in de langdurige relatie tussen Rational en IBM. Aanvullende informatie is beschikbaar op http://www.rational.com/ibm.

(353 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over de producten
MQ Tester voor Rational zorgt ervoor dat IBM WebSphere MQ testers en ontwikkelaars het volgende kunnen bereiken:

S Vastleggen van zowel IBM WebSphere MQ client als WebSphere MQ server message queuing interface (MQI) telefoontjes en applicatieprogrammeerinterface (API) telefoontjes in XML formaat. S Het testen van elke IBM WebSphere MQ-ondersteunende infrastructuur vanaf één locatie. S Het ondersteunen van het invoegen van variabelen van geregistreerde telefoongesprekken om real user activiteiten te stimuleren. S Snel opsporen van probleemgebieden door prestatieknelpunten op te sporen.

IBM WebSphere MQ messaging producten maken integratie mogelijk door bedrijfsapplicaties te helpen informatie uit te wisselen tussen verschillende platformen en gegevens te verzenden en te ontvangen als berichten. Deze producten zorgen voor netwerk interfaces, garanderen eenmalige bezorging van berichten, handelen communicatieprotocollen af, zorgen voor een dynamische werkdistributie via beschikbare bronnen, zorgen voor herstel na systeemproblemen en helpen programma's draagbaar te maken. Dit stelt testers en ontwikkelaars in staat om hun vaardigheden te gebruiken en zich bezig te houden met de bedrijfsvoering in plaats van tijd te besteden aan onderliggende netwerkcomplicaties.

Over CommerceQuest
CommerceQuest is een toonaangevende leverancier van innovatieve 'any-to-any' integratiesoftware die Global 2000 bedrijven in staat stelt om het maximale te halen uit bestaande investeringen en effectief te reageren op veranderende markteisen. Hun uiterst schaalbare en hoogwaardige producten maken integratie mogelijk, terwijl tegelijkertijd de onderneming automatisch en strategisch wordt voorbereid op de toekomst. Naast software biedt CommerceQuest ook integratie consultancy diensten en opleidingen aan. De bedrijfsintegratiesoftware en -diensten van CommerceQuest creëren een strategische omgeving en vormen de basis voor toekomstige applicaties en ontwikkelingen zoals webservices. CommerceQuest software en diensten zorgen ervoor dat complexe bedrijfsintegratie slaagt.

CommerceQuest Inc., een particuliere onderneming, is opgericht in 1992 met een hoofdkantoor in Tampa, Florida. Het bedrijf is lid van Internet Capital Group's; (Nasdaq:ICGE) dit is een samenwerkend netwerk van partnerbedrijven. De integratiesoftware en -diensten van het bedrijf zijn beschikbaar in heel Europa, de VS en de Pacific RIM. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.CommerceQuest.com.

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 98 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2002 een omzet van $689.8 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index® en de S&P 500 Index.

Ingezonden persbericht