Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 26-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.15 uur) Maandag, 26 augustus 2002

Maastricht, rijden onder invloed:

Zondag 25 augustus heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 48 jarige inwoner van Hoensbroek wegens het rijden onder invloed. De politie controleerde omstreeks 18.30 uur een automobilist die een rood licht op de Maagdendries had genegeerd. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken, waarna hij een alcoholblaastest moest afleggen. Ook de blaastest gaf aan dat de bestuurder gedronken had. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de bestuurder zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een promillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Tegen de inwoner van Hoensbroek werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van twee uur in zijn bezit.

Een 20 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen bekeurd wegens het rijden onder invloed. Zijn alcoholgebruik bleek omstreeks 03.00 uur bij een routinecontrole op de Sint Servaasbrug te Maastricht. Nadat ook de blaastest aangaf dat er alcohol gedronken was, werd de bromfietser meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.6 en 1.7 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, inbraken:
Zondagmorgen 25 augustus 2002 omstreeks 08.10 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht. De inbreker sloeg een groot gat in de ruit van een deur en kon daarna door de ontstane opening naar binnen klimmen. In de winkel werd de fooienpot ontvreemd met daarin naar schatting enkele honderden euros. De politie stelde meteen na de melding van de inbraak een onderzoek in het centrum in naar de inbreker, maar deze werd niet aangetroffen.

Zondagmorgen 25 augustus 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de van de Berghstraat te Maastricht. De inbreker wist de woning binnen te komen door een deur aan de achterzijde te openen. Uit de keuken werd een handtas met daarin ongeveer 40 euro en een bankpasje weggenomen terwijl uit de ijskast diverse etenswaren werden ontvreemd. Van de inbraak is bij de politie aangifte gedaan.

Vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Sandersweg te Maastricht. Een deur van het bedrijf werd zondagmorgen door een personeelslid opengebroken aangetroffen. Uit het bedrijf werd een computer met randapparatuur ontvreemd. Namens het bedrijf is van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, straatroof:
Maandagmorgen 26 augustus 2002 is een 23 jarige inwoonster van Maastricht op de Maasboulevard te Maastricht beroofd van haar handtas. De daders gingen er tussenuit in een personenauto en bleven onbekend. Het slachtoffer liep maandagmorgen omstreeks 00.45 uur over de Maasboulevard alwaar een onbekende man haar om een vuurtje vroeg. De vrouw voelde zich onprettig en wilde bescherming zoeken op een boot. Zij draaide zich om en wilde weglopen. Een tweede man sprong daarop uit de struiken te voorschijn, greep het slachtoffer vast en gooide haar op de grond. De man greep de handtas van het slachtoffer vast en rukte deze weg. Daarna rende hij op een auto toe die er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging. Het slachtoffer deed kort daarna bij de politie aangifte van de straatroof. Zij mist haar handtas met daarin enkele tientallen euros, haar identiteitskaart en een GSM. Zij liep door het hardhandig optreden van de straatrover enkele behoorlijke schaafverwondingen aan haar rug op.