Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.15 uur) Maandag, 26 augustus 2002

Beek, brandje in woning:
Maandagmorgen 26 augustus 2002 heeft omstreeks 01.30 uur in een woning aan de Broekhovenlaan te Beek een brandje gewoed. De bewoner was in zijn woning in slaap gevallen terwijl een frituurpan aanstond. Deze was door oververhitting in brand gevlogen. De bewoner werd wakker door de rookvorming en bluste eigenhandig de brand. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer te blussen. Wel zorgden zij dat de rook uit de woning verdreven werd. Een ambulance vervoerde de bewoner naar het ziekenhuis omdat deze behoorlijk wat rook ingeademd had. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoner de helpende hand.

Oirsbeek, woninginbraak:
Zondag 25 augustus 2002 heeft tussen 21.10 en 23.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Dorpsstraat te Oirsbeek. Een deur van de woning werd met een breekvoorwerp geforceerd. De woning werd geheel door de inbreker doorzocht waarbij diverse goederen werden weggenomen. De bewoner zal eerst een inventarisatie maken van alle spullen die ontvreemd werden. In de tuin werd de ontvreemde televisie aangetroffen. Mogelijk heeft hij de televisie laten vallen en heeft deze daarna achter gelaten. Van de inbraak heeft de bewoner bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, inbraak in school:
In het voorbije weekeinde heeft in een school gelegen aan de Vastradastraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. Een ruit werd geheel vernield waardoor vervolgens een deur geopend kon worden. Nadat de toegang verkregen was werd uit een van de kantoorruimten een computer en een beeldscherm weggenomen. Namens de school is van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, eenden dood gereden:
Zondagmorgen 25 augustus 2002 zijn op de Vijverweg te Sittard drie dode eenden aangetroffen. Niet uitgesloten is dat deze in de late avonduren of nachtelijke uren bewust doodgereden zijn. Uit de aangetroffen bandensporen op het wegdek valt op te maken dat er op de Vijverweg met meerdere autos gecrost is. Vermoedelijk zijn bij dit crossen de eenden opzettelijk aangereden en gedood. De bij het crossen betrokken voertuigen zijn niet bekend geworden. De politie stelt een verder onderzoek in. De kadavers zijn door de politie van het wegdek verwijderd.