CENTRAAL BROUWERIJ KANTOOR

Brouwers steunen actie tegen zwerfafval

P E R S B E R I C H T

Nationale campagne Stichting Nederland Schoon 23 augustus officieel gestart
Brouwers steunen actie tegen zwerfafval

De grote brouwerijen in Nederland hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk de nationale campagne tegen zwerfafval van de Stichting Nederland Schoon extra te steunen. Vanaf deze week rijden Heineken, Grolsch, Bavaria en Interbrew met de slogan, Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak, op hun vrachtwagens door het land.

Wij als Nederlandse brouwers in Nederland voelen ons betrokken bij het zwerfafvalprobleem in Nederland, aldus Jack Verhoek, directeur van het Centraal Brouwerij Kantoor. Op deze manier hopen we bij te kunnen dragen aan een gedragsverandering bij de consument. Want dat is de beste manier om de problematiek te lijf te gaan.

De Stichting Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de Overheid en belangenorganisaties, waaronder het Centraal Brouwerij Kantoor. Het doel is gezamenlijk een vuist te maken tegen zwerfafval. De nationale campagne die 23 augustus van start is gegaan betreft een brede multimediale campagne die tot 2004 duurt. Via radio, televisie en andere media worden consumenten bewust gemaakt van hun gemakzuchtig gedrag. Bovendien vinden allerlei activiteiten en campagnes door het hele land plaats.

Amsterdam, 26 augustus 2002

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Henri Reuchlin van het Centraal Brouwerij Kantoor, telefoon: 020-6252251

26 aug 02 15:22