Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-08-2002
1e persbericht van maandag 26 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Maandagmorgen rond 10.30 uur is op de Kerkstraat een 27-jarige man uit Eindhoven en op de Heilige Geeststraat een 24-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden. Kort daarvoor hadden zij op de Markt uit een vrachtauto een kratje bier gestolen. Een getuige waar-schuwde de politie die de verdachten op een bank op de Kerkstraat aantrof. Zij hadden een kratje bier bij zich. Bij het zien van de politie liep de Bosschenaar snel weg. De Bosschenaar verzette zich tegen zijn aanhouding. Het kratje bier is veilig gesteld. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Meisje lastig gevallen
Maandagmiddag rond 12.30 uur is op de Weg op den Heuvel een 15-jarig meisje uit Hel-mond door een onbekende man lastig gevallen. Zij liep over de Verlengde Stationstraat naar de Weg op den Heuvel. Ze passeerde daar een vijftal mannen. Een van hen floot naar haar. Het meisje liep door en zag dat die man haar achterna kwam. Plotseling voelde ze dat de man haar bij de billen vastpakte. Het meisje gaf hem te kennen daar niet van gediend te zijn. Direct daarop betastte de man haar onzedelijk. Ze sloeg de verdachte in het gelaat, die daar-op snel wegliep richting gemeentehuis. Signalement dader: Leeftijd ongeveer 24 jaar, lengte 1.80 1.90, zwart haar tot over de oren en uitlopend in geblondeerde krullen. Hij droeg een licht grijs T-shirt en een donker blauwe spijkerbroek met lichtgekleurde sportschoenen.

Oirschot: Diefstal auto
Tussen zondagavond 23.00 en maandagmorgen 7.15 uur is vanaf de Karel Doormanlaan een rode personenauto, Opel Campo, kenteken VS-55-HX, gestolen.

Aarle-Rixtel: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag rond 13.35 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Mariastraat Pastoor van de Heuvelstraat Nachtegaalstraat een 58-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel gewond. Zij zat als inzittende in de auto bestuurd door een 60-jarige man uit Aarle-Rixtel. De Aarle-Rixtelnaar reed over de Mariastraat richting Bosscheweg. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Ravels, die uit de Pastoor van den Heuvelstraat kwam. De vrouw raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.