Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, maandag 26 augustus 2002

Datum: 26/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN
Politie houdt drie verdachten aan in gestolen auto In het afgelopen weekeinde werd op het bedrijventerrein aan de Drukkerij te Steenbergen vanaf het terrein van een autobedrijf een oude Opel Rekord gestolen. Er werd ook schade toegebracht aan een andere personenauto, waarschijnlijk in een poging deze auto te stelen. De gestolen auto werd met drie inzittenden op maandagmorgen 26 augustus door de politie aangetroffen op de Baanvelden te Rucphen. De drie inzittenden, de 24-jarige R.R uit St. Willebrord, de 18-jarige A.W. uit Etten Leur en een 16-jarige jongedame uit Fijnaart werden ter plaatse aangehouden. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Wonderlijke vondst door kiene peuter
Zondagmiddag reed een opa uit Bergen op Zoom met zijn kleinzoon van 2 jaar op de fiets over de Augustalaan. Toen hij voorbij de parkeerplaats van het Benedenbaantje reed, riep zijn kleinzoon ineens: "auto opa, auto opa". Opa keek wat de jongen bedoelde en zag op een parkeerplaats een dure auto staan. Hij zei: Ja, mooie auto". Maar toen opa nog wat beter keek, zag hij naast die dure auto zijn eigen auto staan die afgelopen woensdag voor zijn deur gestolen was. Bleek dat het portierslot en het contactslot verbroken waren. De auto is voor onderzoek overgebracht naar de politie. De kleinzoon heeft een extra ijsje gekregen van opa.

TEAM WOENSDRECHT
Eenzijdig ongeval met verdachte bijsmaak
In de vroege morgen van maandag 26 augustus omstreeks 5.15 uur werd de politie naar de Herenbaan te Putte gestuurd in verband met een eenzijdige aanrijding. Eenmaal ter plaatse troffen de collega's nabij de kruising met de 1e Verdelingsweg een personenauto tegen een boom aan. Deze auto was niet voorzien van kentekenplaten. In de auto zat een 33-jarige man uit Antwerpen. Volgens een getuige zou er nog iemand in de auto hebben gezeten. Deze persoon zou de kentekenplaten van de auto verwijderd hebben, alvorens weg te lopen. De 33-jarige man zei de andere man niet te kennen, omdat hij slechts een lift van hem had gehad. In de omgeving van de kruising troffen de collega's enkele plastic zakken aan, met daarin goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook trof men in de directe omgeving van de plastic tassen een kentekenplaat aan. Ditzelfde kenteken troffen de collega's ook in de auto aan. De gevonden kentekenplaten hoorden niet op de aangetroffen personenauto thuis. De politie onderzoekt de zaak.

Gewelddadige beroving
Op maandag 26 augustus werd omstreeks 06.00 uur een 52-jarige man uit Hoogerheide op gewelddadige wijze beroofd van zijn portemonnee. Toen het slachtoffer in zijn auto wilde stappen, die stond geparkeerd aan de Minckelersweg, werd hij onverhoeds aangevallen door een onbekende man met een getinte huidskleur en een fors postuur. Het slachtoffer werd met een onbekend voorwerp in zijn gezicht gestoken, waarna hij hevig bloedend naar zijn woning liep. Nadien bleek dat zijn portemonnee uit zijn broekzak was ontvreemd. De portemonnee werd leeg in de directe omgeving teruggevonden. Het slachtoffer kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden geholpen aan zijn verwondingen. De politie verzoekt getuigen zich te melden, in het bijzonder de bestuurder van een geelkleurig bedrijfs bestelbusje, mogelijk van het type Vito. Deze auto reed ten tijde van de beroving langs het de plaats van de beroving. De politie hoopt dat de bestuurder van dit busje een bijdrage kan leveren aan het oplossen van deze laffe en gewelddadige overval.

TEAM HALDERBERGE

Achterspoiler van auto gehaald
Afgelopen weekend werd van een Suzuki Baleno, die stond geparkeerd aan de Prof. Mulderslaan in Oudenbosch, de achterspoiler ontvreemd. Daarnaast had men het achterste raam aan de bestuurszijde van buitenaf omlaaggeschoven. Het portier zat nog op slot. Er is uit de auto niets weggenomen.

Brutale insluiping in woning
Zondagavond heeft men in een woning aan de Varkensmarkt in Oudenbosch twee kamers doorzocht, terwijl de 79-jarige bewoonster TV zat te kijken. Geld en sieraden worden vermist. Men heeft de woning kunnen betreden via het beklimmen van een dak en het inklimmen van een raam waar een hor voor was geplaatst.

Doorrijden na aanrijding
Zondag heeft tussen 15:00 uur en 20:00 uur een aanrijding plaatsgevonden aan de Marijkestraat in Bosschenhoofd. De dader is na de aanrijding doorgereden zonder dat zijn identiteit of de identiteit van zijn voertuig kon worden vastgesteld. De eigenaar kwam achter de schade doordat de computer van zijn Mercedes Benz aangaf dat de auto naar de garage moest in verband met stabilisatie.

TEAM RUCPHEN

Aanhoudingen in onderzoek brandstichting te Schijf In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli werd bij een cafetaria aan de St. Antoniusstraat in Schijf getracht brand te stichten. In het pand lagen op dat moment drie personen te slapen, die niets gemerkt hebben van de nachtelijke activiteiten. Een oplettende voorbijganger wist het brandende materiaal te doven en heeft de bewoners de volgende dag in kennis gesteld. Na een uitgebreid vooronderzoek door de politie van team Rucphen, kon afgelopen weekend worden overgegaan tot de aanhouding van B.K. (20) uit Schijf en A.A. (23) uit Rucphen. De poging tot brandstichting is door meerdere verdachten gepleegd, zodat meerdere aanhoudingen niet kunnen worden uitgesloten.

Inbraak autos te Rucphen
In de nacht van 25 op 26 augustus 2002 werd er ingebroken in een tweetal personenauto's, die stonden geparkeerd aan de Schuitvaart te Rucphen. Ontvreemd werd geluidsapperatuur.

Aantreffen ontvreemde personenauto
Op 25 augustus 2002 omstreeks 20.00 uur werd op de Dahliastraat te St. Willebrord een personenauto aangetroffen, die in de nacht van 24 op 25 augustus was ontvreemd te St. Willebrord aan de Gertrudisstraat. De bedrading van de auto was losgetrokken en doorverbonden.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Woninginbrekers op heterdaad aangehouden, politiehond gewond Zaterdagavond werden omstreeks 21.00 uur de 27-jarige M.M. en de 37-jarige H.B., vermoedelijk beide met de Franse nationaliteit, door de politie op heterdaad aangehouden. Een man had de politie ingeschakeld, toen hij twee personen in een woning zag, terwijl hij wist dat de rechtmatige eigenaars niet thuis waren. Zodra de politie bij de betreffende woning was gearriveerd, vluchtten twee personen via de achterzijde de woning uit. Een politiehond, die bij de agenten aanwezig was, zette de achtervolging in op een van de voortvluchtige mannen. Hij kreeg hem te pakken, maar door hevig verzet tegen zijn aanhouding te bieden, kon hij weer ontsnappen. De hond ging hem onmiddellijk achterna, maar werd tijdens deze achtervolging aangereden door een (onbekend gebleven) auto en bleef op straat liggen. De agent ging echter door met de achtervolging en kon de man uiteindelijk na een behoorlijke worsteling aanhouden. De andere persoon kon door een andere surveillance van politie nabij een tankstation aangehouden worden. De man had een geldbedrag en sieraden bij zich, die afkomstig waren van de inbraak. De beide mannen zijn inverzekering gesteld. De politiehond maakt het naar omstandigheden goed.

Beroving
Zaterdagavond tussen 22.30 en 23.00 uur werd een man op de Dunantstraat van zijn portemonnee beroofd. De 48-jarige man uit Roosendaal, die iets te diep in het glaasje had gekeken, werd door drie jongemannen beroofd. Eén jongen liet hem struikelen terwijl de andere twee de man "hielpen". Daarna mistte de man zijn portemonnee met inhoud.