Datum: 26 augustus 2002


Vermiste man weer terecht Katwijk
De politie maakt bekend dat de 53-jarige man uit Katwijk die sinds vrijdagmiddag 23 augustus werd vermist terecht is. Op zaterdag 24 augustus keerde hij in de middag terug in zijn woning in de wijk Rijnsoever. In depressieve en verwarde toestand had hij die vrijdag zijn woning verlaten.

Politie zoekt eigenaren van autoantennes Noordwijkerhout
De politie in Noordwijkerhout zit met negenentwintig autoantennes zonder eigenaar. De antennes vormden de buit van een 17-jarige jongen uit Noordwijkerhout. Hij had de antennes in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 augustus in een baldadige bui van een groot aantal auto's geschroefd en meegenomen. Auto's werden van hun antenne ontdaan in het gebied tussen de Guldemondvaart en de Bremstraat. De ouders van de jongen ontdekte de uit de hand gelopen baldadigheid. Hij kon zich zelf bij de politie gaan melden of zij zouden dit voor hem doen. De jongen melde zich op zondag rond 14.45 uur bij de politie. Benadeelden worden verzocht zich bij de politie in Noordwijkerhout te melden. Het bureau aan de Dijkzicht 1 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur. Voor het maken van een afspraak kan ook het telefoonnummer 0900-8844 gebeld worden.

Politie houdt verdachten van steekpartij aan Leiden
De politie hield op maandag 26 augustus rond 06.30 uur op de Hooigracht een 45-jarige man uit Utrecht en een 49-jarige man uit Leiden aan. Beiden waren betrokken bij een steekpartij. Op de Hooigracht werd een 38-jarige man uit Den Haag gestoken met een vork. De Hagenaar liep verwondingen aan de hand op. Alle betrokkenen waren bekenden van elkaar. Aanleiding voor de steekpartij was onenigheid tussen de betrokken. De verdachte uit Leiden werd na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. Hij had niet gestoken. De verdachte uit Utrecht is ingesloten. Hij wordt woensdag 28 augustus bij justitie voorgeleid.

Optreden Politie vermindert overlast Nieuwkoop
Intensieve controles van de politie in Nieuwkoop lijken de voornamelijk door bromfietsende jeugd veroorzaakte overlast nu al terug te dringen. Met name uit de Halve Roe en de Churchilllaan klaagden omwonenden over de overlast. De politie ging daarop tot actie over. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus controleerde de politie een groot aantal bromfietsers. Daarbij werden ook twee motorrijders ingezet. Achttien jongeren werden bekeurd voor het rijden zonder helm, het rijden zonder geldige verzekering en het rijden met een opgevoerde bromfiets. De politie deelde ook een aantal waarschuwingen uit, ondermeer op het als fietspad aangewezen Meijepad. De politie blijft de komende weken controleren en zo nodig verbaliseren.

--------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------


Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Chris van Egmond