Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-08-2002
Persberichten maandagmiddag 26 augustus 2002 Ernest Zinsmeyer 0622662875

Politie zoekt getuigen van ongevallen

COEVORDEN De politie heeft twee verkeersongevallen in onderzoek waarbij letsel is veroorzaakt, en waarbij de dader is doorgereden.

Afgelopen woensdagochtend tegen 8.45 uur is een 16-jarig meisje uit Oosterhesselen met haar bromfiets gevallen op De Bente, door toedoen van een tegemoetkomende automobilist in een groene personenauto. Deze kwam bij het inhalen van fietsers op de linkerweghelft terecht, waardoor de bromfietster moest uitwijken en ten val kwam. Daardoor liep ze een kneuzing aan haar hand op en een hersenschudding.

Zaterdagavond omstreeks 21.15 uur is een 23-jarige vrouw uit Veenoord gewond geraakt, ook door toedoen van een tegenligger. De vrouw reed over de N34 ter hoogte van het knooppunt Holsloot. Ze reed richting Groningen, en kwam daar een rode personenauto tegen die aan de verkeerde kant van de verkeersgeleiders langs was gereden, en dus aan het spookrijden was. De vrouw remde en werd daarop van achter aangereden door een andere automobilist.

De politie in Coevorden is dus op zoek naar getuigen van deze aanrijdingen, waarbij in het ene geval gezocht wordt naar een groene, en in het andere naar een rode auto. De politie in Coevorden is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844, maar ook op het e-mailadres coevorden@politie-drenthe.nl .

Fietser gewond bij ongeval

MEPPEL Maandagochtend rond 7.30 uur is een 48-jarige fietser gewond geraakt bij een ongeval. Hij kreeg op de kruising van de vd Duyn van Maasdamstraat en de Borgesiussingel geen voorrang van een 27-jarige automobiliste uit Meppel. De fietser is met vermoedelijk een enkelbreuk naar het ziekenhuis gebracht.

Vernielingen bij school

EMMEN Afgelopen weekeind zijn bouwmaterialen op het plein van de school aan het Vredenveld vernield. De bouwmaterialen, waaronder kant en klare panelen voor een berging, zijn door de jeugd als springschans gebruikt. Het bouwbedrijf dat de werkzaamheden uitvoert heeft hierdoor een schade van ongeveer 1500.
Bromfietscontrole

EMMEN Maandagochtend zijn op de Dingspellaan ongeveer 50 bromfietsers gecontroleerd. 17 daarvan reden rond met een te grot vermogen. Daarnaast zijn bekeuringen uitgedeeld, zes in totaal, voor het rijden zonder helm en zonder geldig certificaat.

Aangeefster gezocht

EMMEN Donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur is bij het kerkhof aan de Kerkhoflaan een vrouw van haar tas beroofd, althans dat werd gemeld door een getuige. De dader was in het zwart gekleed en had blond haar. Tot op heden heeft zich echter geen aangeefster gemeld zodat de politie met een eventuele dader ook geen kant op kan. De politie wil graag dat de vrouw die is beroofd zich meldt bij de politie van Emmen-Centrum voor het doen van aangifte.