Gemeente Bolsward


Waardevolle bomenlijst Bolsward
Op 29 februari jl. heeft de gemeenteraad de Bomenverordening Bolsward 2002 vastgesteld.

Een van de onderdelen van deze verordening betreft het opstellen van een lijst met waardevolle bomen. Deze waardevolle bomen wil de gemeente trachten zich te laten ontwikkelen tot monumentale bomen. Alleen in uitzonderingsgevallen zal voor deze bomen een kapvergunning worden verleend.

Wij hebben gemeend dat iedereen hier iets over moet kunnen zeggen. Vandaar dat wij u graag in de gelegenheid willen stellen om bomen aan te wijzen die volgens u in aanmerking komen voor de titel waardevolle boom. Wanneer u een verzoek indient, dient de boom aan de volgende regels te voldoen.

a. De boom moet een stamdiameter te hebben van meer dan 25 cm. b. De boom staat op een zodanige plaats dat zij kan uitgroeien tot een monumentale boom.
c. De boom mag niet op een locatie staan die bestemd is als toekomstige bouwlocatie.
d. De boom verkeert in een goede conditie.

Bij het voordragen van een boom dient u de volgende gegevens te vermelden: uw naam en adres, de naam en exacte locatie van de boom en waarom u de bo(o)m(en) waardevol vindt. Met name dit laatste is van belang en zal bij het beoordelen van de bomen een grote rol spelen. Het college van burgemeester en wethouders zal uiteindelijk de waardevolle bomenlijst vaststellen.

U kunt uw verzoek indienen bij de het college van burgemeester en wethouders, postbus 33, 8700 AA Bolsward, onder vermelding van Waardevolle Bomenlijst. Het verzoek moet voor 1 november 2002 bij het college worden ingediend.