Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-08-2002 Mediaberichten 26 augustus (16.30 uur)

Aanranding in Gennep, politie zoekt getuigen

GENNEP Een 13-jarig meisjes uit Gennep is vrijdag 16 augustus slachtoffer geworden van een brutale aanranding. Zij deed daar afgelopen weekend aangifte van. Die vrijdagavond fietste het meisje rond halftien over de Stiemensweg in de richting Ottersum. Ter hoogte van camping De Bloksberg trok een onbekende jongeman haar plotseling van haar fiets en sleurde haar de bosjes in. Daar overmeesterde hij haar door over haar heen te gaan zitten, en ritste een deel van haar kleding open. Opeens stond hij op en rende hard weg. Daarop maakte het meisje haar kleding weer in orde waarna zij wegfietste. Zij was hevig ontdaan door het gebeuren en durfde daar pas een week later over te praten.

Het signalement van de dader is: 16 a 18 jaar, ongeveer 1.80 lang met brede wenkbrauwen en veel pukkels op zijn voorhoofd. Hij droeg een ¾ lange beige broek en een donker T-shirt met een rode pet. De politie is dringend op zoek naar getuigen van deze aanranding.

Auto en rijbewijs straatracer in beslag genomen

VENRAY De politie heeft zondagavond de auto en het rijbewijs in beslag genomen van een 21-jarige man uit Nijmegen. De man wordt er van verdacht deel te hebben genomen aan straatraces, danwel gevaarlijk gereden te hebben. Op de Spurkterweg, hoek Nieuwhuisweg kwam de man rond halfnegen met zon hoge snelheid de bocht om dat hij op de verkeerde weghelft uitkomt en met piepende banden vlak voor een politieauto tot stilstand kwam. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en met de officier van justitie zal overlegd worden wat er met het rijbewijs en de auto moet gebeuren.

45 bekeuringen bij verkeerscontroles

ROERMOND Bij verkeerscontroles op de Burgemeester Geuljansstraat en de Godsweerdersingel heeft het Verkeershandhavingsteam zondagmiddag en avond 45 weggebruikers bekeurd. Het merendeel (38) waren automobilisten die een boete van 40 euro kregen omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel. De rest van de bekeuringen waren voor andere overtredingen.

132 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROERMOND Bij een snelheidscontrole op de Minderbroederssingel heeft het Verkeershandhavingsteam zondag 132 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 4160 voorbijgangers was 92 km/u waar 50 km/u mag worden gereden. Dat levert een bekeuring op van 245 euro.

VENLO Politie in actie tegen hennepkwekerijen (2)

VENLO De politie heeft vanochtend 300 kilo hasjies in beslag genomen en diverse verpakkingsmachines en verpakkingsmaterialen bij een opslagplaats in Venlo. Deze opslagplaats werd aangetroffen tijdens een zoeking op zes verschillende plaatsen in Noord-en Midden-Limburg, waarbij in Baarlo, Siebengewald en Reuver hennepkwekerijen werden aangetroffen en in Velden een hennepdrogerij. In Reuver trof de politie ongeveer 1000 hennepplanten aan, in Baarlo 1600 planten. De hennepkwekerij in Siebengewald was nog niet in bedrijf. Bij huiszoekingen op vijf adressen in Venlo werd behalve een grote hoeveelheid geld en verdovende middelen ook een wapen, wapenonderdelen en munitie gevonden en in beslag genomen. De politie hield een 36-jarige man en een 27-jarige man aan in verband met deze zaken. Ze zijn allebei in verzekering gesteld. Ook werden 15 werknemers van Poolse afkomst op de drie kwekerijen aangetroffen. Zij zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. (zie ook eerder persbericht)