Nieuwsbericht

maandag 26 augustus 2002, 17.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Autoinbreker aangehouden
Alkmaar, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 23.45 uur, werd de politie getipt door een collega uit de politieregio Kennemerland, dat er een man zich verdacht ophield bij auto's aan het Geert Groteplein. De getuige had gezien dat de man een auto probeerde open te breken en met een zaklamp naar binnen scheen. Hij volgde de verdachte die kort hierna kon worden aangehouden op de Melis Stokelaan. Het ging om een 29-jarige man uit Alkmaar. Hij is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Dronken automobilist
Heiloo, maandag 26 augustus 2002.
Omstreeks 03.00 uur, betrapte de de politie op de Rijksweg A9 een 23-jarige automoiblist uit Haarlem op het rijden met drank op. De man viel op omdat hij behoorlijk slingerde. Aan het bureau blies hij 770 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraak woning
Sint Pancras, maandag 26 augustus 2002.
Vanmorgen ontdekte een bewoner van een woning aan de Wielewaal dat er 's nachts was ingebroken in zijn huis. Boven de achterdeur was een bovenlicht opengebroken. Uit de woning was een computer, twee telefoons en een fotocamera weggenomen.

Diefstal bestelauto
Heiloo, maandag 26 augustus 2002.
Vanaf de Vijverlaan is in de afgelopen nacht een bestelbus weggenomen van het merk Mitsubishi, type L 300, kleur wit en voorzien van het kenteken VD-XF-09. In de auto stonden acht hondenbenches.

Snelheidscontrole
Alkmaar, maandag 26 augustus 2002.
Op de Helderseweg werd vanmorgen tussen 10.30 en 12.00 uur door enkele agenten en een groep stagiairs een snelheidscontrole gehouden waarbij de overtreders werden staande gehouden. Er reden in totaal 26 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid was 85 waar 50 km/u is toegestaan.

Bromfietsoverlast aangepakt
Bergen/Alkmaar, 26 augustus 2002.
De politie surveilleert op de motor door de horecagebieden om bromfietsers te controleren. Naar aanleiding van meldingen van overlast van brommers, controleren de motoragenten vooral op geluid en snelheid. Maar natuurlijk wordt ook meteen het dragen van een helm, het certificaat en het verzekeringsplaatje meegenomen. Een boete of het uit het verkeer nemen van de bromfiets kan het gevolg zijn. In het afgelopen weekend heeft de politie in Alkmaar en Egmond tien overtreders op heterdaad aangehouden en bekeurd. In Schoorl en Bergen hielden de bromfietsers zich beter aan de regels. Daar vielen geen bonnen.

NOORDKOP

Tienduizenden euro's schade bij auto-inbraken
Sint Maartensvlotbrug, zondag 25 augustus 2002. Zes toeristen zijn ernstig gedupeerd na inbraak in hun auto's die stonden geparkeerd op een parkeerterrein aan de Westerduinweg. De inbraken hebben in de nacht van zaterdag op zondag plaatsgevonden. Uit vijf auto's werd de airbag uit het stuurwiel weggenomen en uit vier van de zes auto's ook de autoradio. Het gaat in alle gevallen om Volkswagens of Audi's. In onze regio zijn eerder al airbags uit auto's van deze merken weggenomen. Het moet het werk zijn van specialisten want het verwijderen van een airbag is een technische ingreep die gepaard gaat met risico's.

Drankrijdster weigert medewerking
Den Hoorn (Texel), zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een anonieme telefonische tip over een automobiliste die onder invloed zou gaan rijden, komende vanaf de Texelse boot. De politie kon haar, een 58-jarige vrouw uit Oudeschild, met veel moeite staande houden op de Pontweg. Het was nodig om de vrouw klem te rijden en gebruik te maken van het zwaailicht en sirene. Aan het bureau weigerde de vrouw alle medewerking. Zij krijgt een proces-verbaal en haar rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding
Den Helder, zondag 25 augustus 2002.
Na een ruzie tussen buurtbewoners aan de Doorzwin 41 heeft de politie, omstreeks 18.20 uur, één van de betrokkenen, een 28-jarige Nieuwedieper, aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man bleef zich, ook na de komst van de politie, vervelend gedragen en voldeed niet aan een bevel om rustig te doen. Hij is aan het bureau verhoord over zijn aandeel en daarna heengezonden. De andere partij zal vandaag, maandag, worden gehoord.

WESTFRIESLAND

Flessentrekkerij
Zwaag, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 21.30 uur, hield de politie, op verzoek van een restauranteigenaar, een 58-jarige man uit Heemskerk aan wegens flessentrekkerij. De man had voor 47,85 gegeten en gedronken in het restaurant aan de Dorpsstraat maar had geen geld bij zich. Normaal gesproken is zoiets een civiele kwestie tussen de verstrekker en de klant, behalve wanneer deze er een beroep of gewoonte van maakt. Dat laatste was het geval. De 58-jarige verdachte komt door het hele land voor wegens het afnemen van diensten zonder ervoor te betalen. Hij is voor de nacht ingesloten. Vandaag, maandag 26 augustus 2002, is hij na verhoor heengezonden. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder
Grootebroek, maandag 26 augustus 2002.
Omstreeks 03.00 uur, betrapte de politie op de Stede Broecweg een 44-jarige automobilist uit Zwaag op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 515 ug/l (220 toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal.

Transporter gestolen
Enkhuizen, maandag 26 augustus 2002.
In de afgelopen nacht is er vanaf de Kruislaan een motorvoertuig gestolen van het merk Volkswagen, type Transporter, kleur rood en voorzien van het kenteken VH-PD-77. De auto is uit 1996 en heeft een dagwaarde van ongeveer 8000,-.

Dronken bestuurder rijdt weg na aanrijding
Medemblik, zondag 25 augustus 2002.
Omstreeks 18.40 uur, veroorzaakte een 46-jarige bestuurder van een taxi een aanrijding met twee stilstaande auto's aan de Kaasmarkt. Toen de eigenaar van een auto mededeelde dat hij de politie erbij ging halen vertrok de bestuurder met zijn taxi. Kort hierna werd hij door de politie aangetroffen op de Westerdijk waarna hij kon worden aangehouden. De taxichauffeur kon nauwelijks op zijn benen staan en rook enorm naar de drank. Van hem is een bloedproef afgenomen omdat hij niet in staat was mee te werken aan een ademanalyse. Over enkele weken wordt de uitslag van de bloedproef bekend.