Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: 27-08-2002

1e Persbericht van 27 augustus 2002



Eindhoven: Fietsendief op heterdaad aangehouden Maandagavond rond 20.35 uur heeft de bewoner van een woning aan de Jan van Heelustraat een 29-jarige inwoner van Ede op heterdaad betrapt toen die een fiets wegnam. De bewoner zat tv te kijken. Hij zag op een geven moment dat een man met een fiets de tuin uitliep. De eigenaar snelde naar de uitgang van de brandgang en hield daar de dief aan. Hij bond de dief, in afwachting van de komst van de politie, vast aan een lantaarnpaal. De politie heeft de man overgenomen en hij is ingesloten voor verder onderzoek. De eigenaar heeft zijn fiets teruggekregen.

Eindhoven: Brandstichting
Op het Wijngaardplein is maandagavond rond 22.30 uur een gestolen auto uitgebrand. De auto stond vlakbij drie andere autos die brandschade opliepen. De brandweer heeft de brandende voertuigen geblust. De auto was in Roermond gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Jongens stelen politievlag
Dinsdagmorgen rond 01.00 uur zijn op de Kloosterdreef twee jongens ( 16 en 17 jaar oud) uit Eindhoven aangehouden. Ze hadden kort daarvoor bij het politiebureau aan de Europalaan een politievlag gestolen. Een van de twee had de vlag in de mouw van zijn kleding verstopt. De twee worden voorgedragen voor een HALT-afdoening.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boutenslaan is dinsdagmorgen om 2.00 uur een 39-jarige man uit Asten aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij te veel had gedronken. De man blies op het politiebureau ruim 0,85 promille.

Helmond: Verkeerscontrole
Maandagavond is in Helmond op de Overloop een verkeerscontrole gehouden. Tien bromfietsers gingen op de bon. De politie bekeurde ze voor: het niet dragen van een helm (5x), geen bromfietscertificaat (1x) niet op de rijbaan rijden (2x), geen verzekering (1x) en een snelheidsovertreding (65 km/u).

Helmond: Getuige houdt auto-inbreker aan
Dinsdagmorgen rond 1.30 uur heeft een getuige van een auto-inbraak een 22-jarige Helmonder aangehouden. De inbreker sloeg een ruit in bij een op de Wethouder Ebbenlaan geparkeerde auto. Het alarm van de auto trad in werking. Een oplettende getuige wist de dader aan te houden. Hij droeg hem over aan de politie. De man had nog niets buit gemaakt.

Helmond: Auto weg na insluiping
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een insluiper kans gezien een woning aan de Dorpsstraat binnen te dringen. De bewoner vond dinsdagmorgen de voordeur open. De insluiper had een horloge, een portemonnee met diverse pasjes en de sleutels van de buiten geparkeerde auto meegenomen. Ook de auto, een Mercedes C180 met het kenteken 24-JR-PV is door de dader meegenomen.

Maarheeze: Verkeersongeval
Een 21-jarige man uit Weert is dinsdagmorgen rond 1.00 uur gewond geraakt toen hij met zijn auto op de A2 over de kop ging. De man reed richting Weert. Kort voor de afslag Maarheeze raakte hij in de middenberm. Zijn auto begon te slingeren, raakte de vangrail en ging over kop. De bestuurder is met borst- en nekletsel nar het St. Jans Gasthuis in Weert gebracht.

Geldrop: Inbraak in woning
In de nacht van maandag op dinsdag is een woning aan de Sleedoorn ingebroken. De daders hadden een gaatje in een kozijn geboord om zodoende binnen te komen. De bewoners missen enkele antieke voorwerpen.

Geldrop: Diefstal auto
Maandagavond tussen 22.30 en 23.30 uur is in de Beemdstraat een blauwe Opel Vectra met het kenteken XL-83-NT gestolen.