Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 14 augustus 2002

CONCERT VOOR HET GOEDE DOEL
LUIDT KERMIS VAN GELDROP IN

Op vrijdagavond 30 augustus zal de kermis in Geldrop worden ingeluid met een concert van het Rosenberg Trio. Aan het concert dat gegeven wordt in de St. Brigidakerk in Geldrop werkt ook de Koninklijke Harmonie GMC mee. Het concert is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren.

Het concert is een initiatief van het Geldrops Muziek Corps in samenwerking met de gemeente Geldrop. Naast een genoeglijke avond zullen bezoekers, door middel van de entreekaarten ook bijdragen aan twee bijzondere doelen, te weten het Ronald McDonald Kinderfonds en de Cliniclowns. Deze organisaties ontvangen in de pauze van het concert de opbrengsten van het bijzondere concert, uit handen van burgemeester C.J.J.A. Leijten.

Het idee voor het concert kwam nadat de, bij de kermis betrokken organisaties, zich realiseerden dat er nog steeds groepen kinderen en jongeren zijn die niet zo eenvoudig van de kermis kunnen genieten. Bijvoorbeeld omdat zij voor korte of langere tijd in het ziekenhuis verblijven. Daarom zijn ook deze organisaties uitgezocht voor de donatie. Beide organisaties richten zich op jongeren die in het ziekenhuis verblijven en hun ouders.

Omdat het concert mede mogelijk is geworden door een aantal sponsoren was het voor de organisaties mogelijk om de prijs voor de kaarten laag te houden. Tegen betaling van 7,- kunnen in de voorverkoop kaarten worden gekocht bij de VVV in de Langstraat, Foole Muziekhandel in de Langstraat en Van Grinsven Kantoor/Boekhandel in de Korte Kerkstraat in Geldrop.