Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 30 augustus 2002
Monique Oude Wolbers 053 - 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanhouding wegens winkeldiefstal
02-757621
Almelo Binnenhof
Donderdag 29 augustus 20.50 uur
In een supermarkt aan genoemde locatie had personeel gezien dat een man een pakje shag in zijn binnenzak stak. Toen de man hierover werd aangesproken ging hij geheel door het lint en uitte dreigementen als de politie zou worden ingeschakeld. De verdachte, een 30-jarige inwoner van Almelo werd buiten het pand aangehouden. Hij gaf de politie een valse naam op. Na verhoor kon hij het bureau verlaten met de nodige processen-verbaal.


Auto te water
02-757453
Vriezenveen Veenweg
Donderdag 29 augustus 07.45 uur
Een 32-jarige automobilist uit Daarlerveen ging met een te hoge snelheid de bocht in ter hoogte van de Stouweweg. Hij reed rechtdoor en kwam in het Veenkanaal terecht. De automobilist bleef ongedeerd en wist op eigen gelegenheid uit de auto te komen en met behulp van een omstander op de kade te komen. Een tweede passant was tevens getuige en verkeerde in de veronderstelling dat er nog meerdere personen in de auto zaten. Hij ging te water en sloeg met een lifehammer de ruit in. Er zat echter niemand meer in de auto. De auto werd uit het water getakeld en afgesleept.


Aanrijding met letsel
02-757544
Vriezenveen afrit Rijksweg 36 / Oosterweilandweg
Donderdag 29 augustus 15.25 uur
Een 72-jarige automobilist uit Wolvega reed vanaf de afrit van de Rijksweg 36 links af de Oosterweilandweg op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 53-jarige automobilist uit Vriezenveen. Bij de aanrijding die volgde raakte de 46-jarige inzittende echtgenote van de Vriezenvener gewond. Zij werd met een mogelijke voetfractuur naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding onder invloed
02-067162
Almelo Buitenhavenweg
Vrijdag 30 augustus 01.10 uur
De politie was er getuige van dat een 26-jarige automobilist uit Almelo vanaf de Weezenbeeksingel rechts af sloeg, de Buitenhavenweg in. Hij reed daarbij over een aantal betonblokken die in de berm lagen. Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 o/oo. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingenomen.


Auto gestolen
02-066916
Almelo Egbert Gorterstraat
Donderdag 29 augustus tussen 10.50 en 12.10 uur
Vanaf een braakliggend terrein achter de rechtbank werd tussen genoemde tijdstippen een donkerrode personenauto, Chrysler Voyager, kenteken PX-JH-70 weggenomen.


Auto gestolen
02-757506
Holten Verzetstraat
Tussen woensdagavond 28 en donderdagmiddag 29 augustus
Tussen genoemde tijdstippen werd vanaf een parkeerplaats aan het pleintje in de Verzetstraat een rode bestelauto, Hyundai H100, kenteken VV-BX-32 weggenomen.


Aanhouding wegens winkeldiefstal
02-757483
Almelo Grotestraat
Donderdag 29 augustus 11.00 uur
Werd diefstal van een grote hoeveelheid kleding gemeld bij een kledingzaak aan genoemde locatie. Daarbij waren drie personen gesignaleerd die in een auto waren weggereden. Politiemensen hadden postgevat op de A! en zagen na tien minuten bedoelde auto passeren. Op de N322 richting Holten werd de auto tot stoppen gedwongen. In de auto lagen meerdere zakken met kleding voorzien van prijskaartje en diverse paren nieuwe schoenen. De drie inzittenden, een 29-jarige vrouw en 33-jarige man uit Deventer en een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden. De vrouw bekende de diefstal en verklaarde dat de door haar gedragen kleding eveneens van diefstal afkomstig was. De drie verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De goederen zijn in beslag genomen.


Aanhouding wegens winkeldiefstal
02-757161
Almelo Grotestraat
Donderdag 29 augustus 20.30 uur
Werd in een winkel aan genoemde locatie een 36-jarige vrouw uit Almelo betrapt op het stelen van een flesje parfum. Bij onderzoek bleek er nog een flesje in haar tas te zitten. De kleding die zij droeg riepen ook vragen op naar de herkomst, evenals een versnipperd prijskaartje in haar tas. Ze is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.


Scooter uitgebrand
02-757699
Almelo Henriette Holstlaan
Vrijdag 30 augustus 03.15 uur
Werd gemeld dat er een scooter in brand stond bij een tunneltje aan genoemde locatie. De brandweer kon niet veel meer uitrichten. Het voertuig was geheel verkoold. Een onderzoek naar de herkomst wordt ingesteld.


Zuid-Twente:

Man gewond door messteek
02-757682
Enschede Hengelosestraat
Vrijdag 30 augustus 00.50 uur
Een 28-jarige fietser uit Hengelo belt de politie dat hij op het fietspad door een onbekende is gestoken. Het slachtoffer wordt liggend naast het fietspad aangetroffen met een bloedende steekwond in zijn zij. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij met spoed werd geopereerd. Zijn toestand is stabiel en hij blijft ter observatie nog in het ziekenhuis. Hij verklaarde dat hij over het rechter fietspad had gefietst in de richting van Enschede en even was gaan zitten om een sigaretje te roken. Toen hij opstond om verder te gaan, voelde hij een steek in zijn zij. Hij zag toen een grote man op een fiets wegrijden.


Aanhouding wegens diefstal
02-067166
Enschede Begoniastraat
Vrijdag 30 augustus 02.10 uur
Tijdens de surveillance betrapte de politie aan genoemde straat een groep mensen, die goederen uit een mobiele marktkraam pakten. Het betrof een marktkraam met textielwaren. Deze was nagenoeg leeg. Bij de komst van de politie maakte de groep zich uit de voeten en ging een woning binnen.
Onmiddellijk werd een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij werd een grote hoeveelheid textiel aangetroffen. In de woning werden drie verdachten aangehouden, een 35-jarige vrouw, een 36-jarige man en hun 16-jarige zoon. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. Alle textiel werd in beslag genomen.
De marktkraam bleek eigendom van een 55-jarige Enschedeër en was weggenomen vanuit een loods aan de Weerseloseweg.


Aanhoudingen wegens heling
02-066999
Enschede Operastraat
Donderdag 29 augustus 15.00 uur
Naar aanleiding van binnen gekomen informatie betreffende gestolen fietsen in een pand aan genoemde locatie, werd een onderzoek ingesteld. De politie trof een grote partij fietsen aan plus nog een bromscooter en een snorfiets, waarvan het verzekeringsplaatje was verwijderd. Uit navraag bleek het merendeel van diefstal afkomstig te zijn. In totaal 15 fietsen, de bromscooter en de snorfiets werden in beslag genomen. Een 36-jarige vrouw en een 43-jarige man werden als verdachte aangehouden. De vrouw kon na verhoor het bureau verlaten. De man is ingesloten voor nader onderzoek.