Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagmiddag 30 augustus 2002

Veendam:: bewoner veroorzaakt woningbrand 26 augustus jl. De 29-jarige bewoner van een woning aan de Jakob Bruggemalaan in Veendam die maandagavond 26 augustus jl. uitbrandde heeft toegegeven dat hij de brand heeft veroorzaakt. Uit de verklaring is gebleken, dat hij op de bank in de woonkamer een sigaret rookte. Deze heeft hij vermoedelijk laten vallen waardoor de zaak is gaan smeulen. Omdat hij er in eerste instantie niets aan deed, smeulde de zaak zodanig door dat er brand ontstond. Hij zag het toen niet meer zitten en verliet de woning. Later keerde hij terug en had een onsamenhangend verhaal toen hij door de politie werd gehoord. Hij is in de loop van de avond nog aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Uit de verhoren werd duidelijk wat er was gebeurd. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld,. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: man en vrouw aangehouden voor fraude
Een 48-jarige vrouw en een 49-jarige man uit Marum zijn door de sociale recherche aangehouden voor het plegen van fraude. Het stel had vanaf 1998 samengewoond, maar daarover gezwegen bij de sociale dienst. Ze genoten allebei een individuele uitkering. Hierdoor is de gemeente met ruim 20.000 Euro benadeeld. Tegen het stel is proces-verbaal opgemaakt. Het genoemde bedrag zal worden teruggevorderd.

Groningen: bejaarde buurmannen in gevecht
In een flat aan de Goudlaan raakten vrijdagochtend twee buurmannen, 68 jaar en 75 jaar, met elkaar in gevecht. De beide heren leven al geruime in onmin. Bij het instappen in de lift viel de 68-jarige man zijn oudere buurman aan en sloeg hem op het hoofd. Met een bebloed hoofd werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De 68-jarige man werd aangehouden en op het bureau verhoord. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt
Met een lasergun werd een 39-jarige chauffeur van een bestelauto vrijdagmiddag met hoge snelheid betrapt op de Beneluxweg (70 km/u). Op de Ulgersmaweg werd de man die met een snelheid reed van 132 km per uur staande gehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: man (29) draait door onder invloed van dope Een 29-jarige man uit Groningen werd vrijdagochtend aangehouden voor het ingooien van een aantal ruiten van een woning aan de Valreep. De man bleek onder invloed van dope en gedroeg zich uitermate verward. Hij vermoedde plotseling allerlei samenzweringen en liep naar een buurman en gooide daar de ruiten in. Hij werd aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)