Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.15 uur

Onderzoek inbraak in school afgerond met aanhouding

MAARSSEN De politie heeft een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een school waarbij meerdere computers waren gestolen, afgerond. De computers waren begin augustus bij een inbraak in een schoolgebouw in de wijk Pauwenkamp buitgemaakt. Men kwam de school binnen door het forceren van een raam.

Na de inbraak kwam bij de politie informatie binnen dat er door een 20-jarige Maarssenaar vanuit zijn woning computers verkocht zouden worden. Met toestemming van de rechter-commissaris vond een doorzoeking in de bewuste woning plaats. Er werden inderdaad computers aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak in de school. De 20-jarige was echter niet thuis, maar meldde zich later aan het bureau waarop hij werd aangehouden.

Tijdens zijn verhoor hield de verdachte vol de computers niet gestolen te hebben, maar dat zij door derden naar zijn woning waren gebracht. Na onderzoek in de school waren echter sporen aangetroffen die overeen kwamen met de Maarssenaar. Toen hij daarmee werd geconfronteerd, bekende hij dat hij zelf in de school had ingebroken.

De verdachte is na afronding van het onderzoek in vrijheid gesteld in afwachting van zijn terechtzitting. Het opgemaakte dossier is recent ingeleverd bij het Openbaar Ministerie voor verdere vervolging.

Aanhouding na belediging en verzet

ABCOUDE Donderdagavond rond 21.30 uur zagen surveillerende politiemensen een man urineren op de Molenweg. Toen hij daarop door de politiemensen werd aangesproken begon hij ze uit te schelden. Toen zij de man, nadat de hulp van twee collegas was ingeroepen, vervolgens wilden aanhouden gedroeg hij zich bijzonder agressief en begon hij om zich heen te slaan. Omstanders kozen de kant van de verdachte en bemoeiden zich luidruchtig met de zaak. Na een worsteling kon de de man, een 32-jarige man uit Baambrugge, worden geboeid en afgevoerd naar het politiebureau. Bij de worsteling raakte een politieman gewond aan zijn been omdat de verdachte hem schopte. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Alcohol

MAARSSEN Vrijdagmorgen rond 02.00 uur controleerden surveillerende politiemensen een automobilist op de Kortelaan omdat zij vermoedden dat er alcohol in het spel was. Dat bleek inderdaad zo te zijn. De bestuurder, een 36-jarige man uit Maarssen, bleek een alcoholpromillage van 0,95 in het bloed te hebben. Een rijverbod en een bekeuring waren het resultaat

Getuigen autodiefstal gezocht

WOERDEN/GOUDA Een 22-jarige vrouw uit Gouda die donderdagmiddag een proefrit maakte met een auto van een autodealer in Gouda heeft aangifte gedaan van diefstal van deze auto in Woerden. Tijdens de proefrit stopte zij omstreeks 17.15 uur bij een informatiebord op de Rembrandtlaan in Woerden. Zij liet de sleutel in het contact zitten. Toen zij voor het informatiebord stond, merkte zij dat er achter haar auto een personenauto stopte. Een van de inzittenden stapte in de auto van de vrouw, startte de motor waarbij beide autos snel weg reden. De vrouw is vervolgens naar het politiebureau gelopen.

De politie zoekt mogelijke getuigen van deze diefstal en vraagt mensen die iets gezien hebben te bellen naar het politiebureau in Woerden (0900-8844).