AutoRai

30-8-2002

De nieuwe Volkswagen Lupo GTI: kort maar krachtig

Compact, licht en krachtig de nieuwe Volkswagen Lupo GTI combineert deze eigenschappen moeiteloos. Deze nieuwe Lupo-uitvoering is de jongste GTI van Volkswagen in de voetsporen van de oervader van de GTIs: de Golf GTI van meer dan 25 jaar geleden.

De 92 kW (125 pk) sterke Lupo GTI levert indrukwekkende topprestaties in de compacte klasse: met de 1.6-16v krachtbron kan de GTI in 8,2 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren, zijn topsnelheid bedraagt maar liefst 205 km/h en het maximum koppel is 152 Nm bij 3.000 toeren.


* Compact, licht en krachtig in de beste Volkswagen GTI-traditie
* Standaard onder andere Xenon-koplampen, ESP en 6-versnellingsbak
* Leverbaar vanaf 21.225 euro

Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard voor de Lupo GTI, die in deze uitvoering slechts 978 kilo weegt. Dit lage gewicht is onder andere mogelijk door de toepassing van aluminium portieren, motorkap en spatborden. De viercilinder motor voldoet aan de normen van schoon 2005 en komt volgens de huidige wetgeving in aanmerking voor een milieusubsidie van 275 euro.

Sportieve verschijning
Zowel interieur als exterieur benadrukken het prestatiepotentieel. Aan de voorzijde valt de bumper met geïntegreerde spoiler op. De dubbele luchtinlaten zijn voorzien van honingraat grilles. Xenon koplampen en een koplampreiningsinstallatie zijn eveneens standaard. Onder de verbrede wielkasten schuilen 15-inch lichtmetalen velgen met 205/45 R 15 banden. Ook sideskirts zijn aanwezig. En aan de achterzijde benadrukken de dakspoiler en de in het midden geplaatste dubbele uitlaatpijpen de kracht van de Lupo GTI. Er is keuze uit vijf carrosseriekleuren: zwart, tornadorood, ravennablauw metallic, reflexzilver metallic en blue-antraciet pareleffect.

De stoffen interieurbekleding is uitgevoerd in flanelgrijs/zwart of rood/zwart. Zwart leder is naar wens verkrijgbaar. Sportstoelen en rood-zwarte veiligheidsgordels zijn standaard. Zowel het stuurwiel, de versnellingspookknop als de handremhendel zijn met leder bekleed en voorzien van sportief rode stiksels. Bovendien is het interieur voorzien van aluminium accenten.

Uitgebreide standaarduitrusting De Lupo GTI kent een rijke uitrusting. Naast al eerder genoemde items zijn onder andere ook standaard een sportonderstel, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen vóór, verwarmbare ruitensproeiers, ABS en schijfremmen rondom (vóór geventileerd).

De nieuwe Volkswagen Lupo GTI is per direct leverbaar vanaf 21.225 euro.