Drempels weg


Regionale ambassadeur boeken succes

Overheid en bedrijfsleven Brabant maken websites toegankelijk

30-08-2002
Bestuurders van Zorgverzekeraar CZ Groep, de Provincie Noord Brabant, de gemeente Breda en Fontys Hogescholen ondertekenen vandaag in het stadhuis van Tilburg een intentieverklaring. Hiermee geven zij aan dat zij hun websites beter toegankelijk zullen maken voor mensen met een handicap. De ondertekening is het resultaat van de regionale campagne van Drempels Weg in Noord-Brabant, die ruim een maand geleden van start ging.

Op 17 september installeerde burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg de 3 regionale ambassadeurs van Drempels Weg in de provincie Noord-Brabant. Susanne Burke (Boxtel, visuele handicap), Raymond van der Hooft (Bergen op Zoom, verstandelijke handicap) en Karolijne van Veggel (Lieshout, lichamelijke handicap) hebben een maand lang campagne gevoerd voor een toegankelijker internet. Vandaag maken de ambassadeurs in het stadhuis van Tilburg de resultaten van hun inspanningen bekend.

Intentieverklaring
Vertegenwoordigers van 9 Brabantse organisaties tekenen een intentieverklaring, waarmee zij aangeven dat zij hun websites beter toegankelijk zullen maken voor mensen met een handicap. Naast de CZ Groep, de gemeente Breda, de provincie en Fontys, zullen ook vertegenwoordigers van het Catharinaziekenhuis Eindhoven, de Openbare Bibliotheken van Eindhoven en Tilburg, de stichting aangepaste sporten Breda en het POG Brabants Centrum voor Gehandicaptenbeleid hun bereidheid uitspreken om hun websites aan te passen.