Politie Amsterdam-Amstelland

Overvallers gepakt
30-8-2002. De recherche heeft vijf overvallen opgelost met de aanhouding van zeven verdachten in de leeftijd van 20 tot 32 jaar oud. Het gaat om overvallen op de Baarsjesweg, de Koninginneweg, in de Burgemeester Rendorpstraat en in de Lange Leidsedwarsstraat. Ook een overval op een taxichauffeur is hiermee opgelost. De verdachten zijn in bewaring gesteld. De politie begon het onderzoek na informatie die naar voren kwam bij een andere zaak. Al snel kwam de dadergroep in zicht. Zij hebben inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.


---

Gewapende overval
30-8-2002. Het personeel van een winkel aan Plein 40-45 stond gisteravond na sluitingstijd oog in oog met twee gewapende overvallers. De twee gemaskerde mannen hadden zich vermoedelijk laten insluiten en verrasten de medewerkers op het moment dat zij de dagopbrengst telden. Zij werden door de overvallers bedreigd met een vuurwapen en gekneveld. De daders vluchtten met een onbekend geldbedrag.


---

Verkeer
30-8-2002. De politie heeft gistermiddag een verkeerscontrole gehouden op de Prins Hendrikkade. 47 bestuurders kregen een bekeuring voor verschillende overtredingen. Opvallend veel automobilisten bleken hun rijbewijs en kentekenbewijs niet bij zich te hebben.

Bij een verkeerscontrole die zich richtte op het rijgedrag van fietsers werden gistermiddag op de Vrijheidslaan 51 fietsers bekeurd voor het rijden door rood licht.

Een snelheidscontrole op de President Kennedylaan leverde zes bestuurders een bekeuring op. Vier automobilisten kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen in de auto. Bij een uitgebreide verkeerscontrole op de President Kennedylaan kregen 70 bestuurders een proces-verbaal voor diverse overtredingen. Er werd extra aandacht besteed aan het dragen van de autogordels door de bestuurders en inzittenden.


---