Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.17) Vrijdag 30 augustus 2002

Heerlen, rijden onder invloed:

De politie heeft vrijdagmorgen 30 augustus 2002 tegen een 27 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank. De politie controleerde omstreeks 03.30 uur een personenauto die over de Provincialeweg te Heerlen had gereden. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Aanwijzingen voor het alcoholgebruik waren er voldoende. Het interieur van de auto lag bezaaid met lege en volle bierblikjes. Ook de alcoholblaastest gaf aan dat de bestuurder alcohol gedronken had. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Heerlen, supermarkt overvallen:
Donderdagavond 29 augustus heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een supermarkt gevestigd aan de Zeswegenlaan te Heerlen. De overvaller ging er met de onbekende inhoud van een kassa vandoor. Hij is onbekend gebleven.
Kort voor sluitingstijd (20.00uur) kwam een man met een integraal helm op zijn hoofd de supermarkt binnen. Ongezien voor nog aanwezige klanten en het overige personeel werd de bedrijfsleider onder bedreiging met een vuurwapen gedwongen naar een bedrijfsruimte te gaan waar hij werd opgehouden en gewacht werd tot de aanwezige klanten de supermarkt hadden verlaten. Daarna moest het personeel een kassa openen waaruit de overvaller het aanwezige geld wegnam en hij vervolgens de supermarkt verliet. Vermoedelijk heeft hij bij zijn vlucht gebruik gemaakt van een donkere bromfiets. De snel gewaarschuwde politie stelde in de ruime omgeving een onderzoek in maar trof de overvaller niet meer aan.

De politie is op zoek naar getuigen die kort voor sluitingstijd de overvaller in de directe omgeving van de supermarkt gezien hebben. Mogelijk hebben zij ook de overvaller op zijn bromfiets na de overval zien wegrijden. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie van de basiseenheid Heerlen-centrum afdeling recherche telefoon 0900-8844.