Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.20 uur) Vrijdag 30 augustus 2002

Beek, winkelinbraak:
Vrijdagmorgen 30 augustus 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een modezaak gevestigd aan de Markt te Beek. Omstreeks 04.15 uur werden buurtbewoners gewekt door het geluid van glasgerinkel. Op straat zagen zij vermoedelijk drie mannen kleding uit de winkel weghalen en deze in een klaarstaande auto stoppen. Daarna vertrokken zij overhaast in deze auto.
De gewaarschuwde politie stelde meteen een onderzoek in naar de vluchtauto maar deze werd niet meer aangetroffen. In de modezaak bleek met een betonnen voet van een hekwerk een van de ruiten ingegooid te zijn. Uit de winkel werd een grote hoeveelheid dames en heren kleding ontvreemd te zijn. Na een inventarisatie zal de eigenaar van de winkel aangifte doen van de inbraak en de diefstal.

Beek, snelheidscontrole:
Op de vliegveldweg te Beek heeft de Koninklijke Marechaussee in samenwerking met de politie donderdag 29 augustus 2002 een snelheidscontrole gehouden op de genoemde weg. Tussen 14.30 en 19.00 uur werd de snelheid van 1009 motorvoertuigen gemeten waarvan 141 voertuigen harder reden dan de geldende snelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km per uur. De meeste overtreders kregen het proces-verbaal ter plaatse uitgereikt. De anderen krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Sittard, inbraak sportvereniging:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in het clublokaal van de handboogvereniging de Alpenjagers gelegen aan de Sportcentrumlaan te Sittard. Een deur werd op grove wijze opengebroken waarna uit het lokaal gereedschap werd ontvreemd. Ook in het gebouw op de schietbaan werd ingebroken. Hier werd een bovenlicht geforceerd waarna de toegang verkregen werd. Uit de opbergkasten werden meerdere handbogen en verder schietgerei ontvreemd. Namens de handboogvereniging is van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, winkeldiefstal:
Een 26 jarige inwoner van Sittard is donderdagmiddag 29 augustus 2002 door personeel op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal in een supermarkt gevestigd aan de Walstraat te Sittard.
Het personeel zag een klant in de winkel meerder pakken palingfilet wegnemen en deze onder zijn kleding verbergen. Toen aan de kassa niets werd afgerekend en de klant de winkel wilde gaan verlaten werd hij aan de uitgang ter verantwoording geroepen. Onder zijn kleding bleken 13 pakken palingfilet verborgen te zijn. Dit met een totale waarde van bijna 36 euro. De gewaarschuwde politie heeft aan het bureau tegen de inwoner van Sittard in het kader van Snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De palingfilets zijn meteen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.