Ingezonden persbericht

(Bericht afkomstig van Joburgmedia.net)

P E R S B E R I C H T

Onafhankelijk platform voor nieuws uit Johannesburg

DEN HAAG, 30 augustus 2002 - Enkele maatschappelijke organisaties en betrokken mediamakers hebben een eigen onafhankelijke nieuwsvoorziening in het leven geroepen rond de WSSD-conferentie in Johannesburg.
Op de speciale website http://joburgmedia.net is nieuws en achtergrondinformatie te vinden, afkomstig van gewone conferentiegangers, activisten en betrokken thuisblijvers.

In een Media Pool wordt materiaal verzameld vanuit vele bronnen, veelal Engelstalig. Het aanleveren van nieuws is laagdrempelig gemaakt.

Daarnaast is er een 'News Portal' waar een redactionele selectie uit het nieuws te vinden is, die de dagelijkse actualiteit volgt.

Voorts is er een mailinglist 'joburg-news', voor degenen die dagelijks per e-mail de belangrijkste actualiteiten willen volgen.

'Diversity Radio' verzorgt dagelijks van 18:00 tot 20:00 een live (internet)uitzending vanuit Johannesburg.

Het initiatief komt voort uit onvrede met de berichtgeving in de reguliere media. De VN-conferentie over duurzame ontwikkeling in Johannesburg is door menig deskundige al bij voorbaat als mislukking aangemerkt. Dit geluid klinkt door in de media. De achterliggende oorzaken, zoals de afbraak van de milieu- en ontwikkelings-afspraken van de Rio-conferentie in 1992 blijven echter buiten beeld.
Ook het binnendringen van grote multinationals in alle VN-organen werd niet opgemerkt of zelfs vergoelijkt onder het mom van 'verantwoord ondernemen' en 'partnerships'.

Via http://joburgmedia.net is er nu alle ruimte voor nieuws, informatie en opinies, waaruit elke belangstellende zijn of haar eigen keuze kan maken.

Enkele organisaties die deelnemen aan Joburg.net zijn Hivos, Antenna, Socia Media, ASEED, Indymedia en dDH.



Ingezonden persbericht