Gemeente Tiel


Flipje & Jam Museum Tiel verwelkomt 10.000e bezoeker

Het Flipje en Jam Museum aan het Plein in Tiel is in enkele maanden voor Tiel een toeristische trekpleister van formaat geworden. Sinds op opening op 13 april 2002 hebben al bijna 10.000 bezoekers dit nieuwe museum bezocht. Op vrijdag 30 augustus wordt de 10.000e bezoeker verwacht. Wethouder van cultuur en toerisme W. Gradisen zal op deze dag tussen 14.00 en 14.30 uur de 10.000e bezoeker verwelkomen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal aandacht aan deze mijlpaal worden geschon-ken. Voor deze bezoeker liggen een aantal geschenken klaar en vanzelfsprekend een grote bos bloemen. Conservator Peter Schipper zal voor deze speciale gast een extra rondleiding verzorgen.

Dagelijks passeren meer dan 85 bezoekers de kassa van het museum. Dat is aanmerkelijk meer dan destijds door de directie en door de gemeente werd verwacht. Een busmaatschappij heeft het museum in een dagtocht opgenomen en heeft al bijna 5000 deelnemers aan deze tocht bij het museum afgezet. Ruim 600 bezoekers kwamen in groepsverband en er werden circa 4400 losse kaarten verkocht.

Het bezoek aan het museum is nog aantrekkelijker gemaakt door een nieuwe winkel met Flipje-artikelen en door het museumcafé, waar vooral de groepen gebruik van maken. Binnenkort komt er weer een nieuw initiatief om het bezoek te stimuleren. Dit initiatief richt zich op de kinderen, die vaak in gezelschap van hun ouders naar het museum gaan.