Geachte heer / mevrouw,

Graag informeer ik u over een architectuurprogramma naar Nijmegen dat Cultureel Organisatiebureau Artifex op zaterdag 31 augustus 2002 organiseert. Het betreft een excursie naar de moderne architectuur van de wijk Mariënburg en Museum Het Valkhof. Bijzonder is de lezing door architect Jos van Eldonk van architectenbureau Soeters Van Eldonk Ponec Amsterdam over het ontwerp en de bouw van Mariënburg. Dit complex bevat woonhuizen, winkels, een bibliotheek, het stadsarchief en het Film- en Theaterhuis LUX.

Indien u zich voor dit arrangement wilt aanmelden, dan kunt u een email sturen met uw naam, adres en woonplaats naar Artifex. Na ontvangst van uw betaling op giro 61 77 80 of bank 49.58.41.315 t.n.v. Artifex Travel, Herengracht 342, 1016 CG Amsterdam ontvangt u van ons een bevestigingsbrief.

Voor meer informatie kunt u bellen met Artifex (020) 620 81 12


---

MODERNE ARCHITECTUUR IN NIJMEGEN ~ Zaterdag 31 augustus 2002

De geschiedenis van Nijmegen begint in de tijd dat de Romeinen hier leefden. In 1944 had de stad zwaar te leiden van bombardementen die een groot deel van de oude binnenstad verwoestten. Mede door deze dramatische gebeurtenissen bezit de stad nu opmerkelijk vernieuwende architectuur onder andere in de wijk Mariënburg. Tijdens deze middag bezoekt u Mariënburg en gaat u enige interessante gebouwen binnen. De excursie begint in het Film- en Theatercomplex LUX met een lezing door architect Jos van Eldonk. Het bureau Soeters Van Eldonk Ponec architecten had de leiding over de vernieuwingen in Mariënburg. Na een rondleiding door Film- en Theatercomplex LUX volgt een architectuurwandeling door Mariënburg. U bezoekt hierbij de bibliotheek en het stadsarchief. De wandeling eindigt met een rondleiding door het in 1999 geopende Museum Het Valkhof naar een ontwerp van Ben van Berkel van architectenbureau UNStudio.

Tijden: 12.30 - 17.00 uur. Prijs: ¤ 45,-.


---