Ingezonden persbericht

Persbericht

Per Airshow-Fokker naar de Airshow Lelystad

Bezoekers die op zaterdag 31 augustus de spectaculaire airshow op de luchthaven Lelystad willen bezoeken, kunnen natuurlijk per bus, trein of auto naar de spectaculaire airshow op de Luchthaven Lelystad reizen, maar er is één echt 'luchtwaardige' manier om een vliegshow te bezoeken: met een bijzonder vliegtuig..!

Op 31 augustus organiseert het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome een vlucht van Schiphol naar de bijzondere airshow op de Luchthaven Lelystad. Met een Fokker 50 van KLM Cityhopper, één van de laatste produkten van de Nederlandse vliegtuigbouwer en de opvolger van de legendarische Fokker Friendship, kunnen airshow-bezoekers comfortabel naar de Airshow in Lelystad vliegen.

Mustang
Doordat de vleugels van de Fokker 50 boven de romp zijn geplaatst kunnen de passagiers bij goed weer ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht. In de ochtend, voor aanvang van de show, landt de Fokker 50 met de vliegende vliegshowgasten vóór de airshowdeelnemers op de Luchthaven Lelystad. Zij kunnen vervolgens op hun gemak genieten van de vliegshow. En er zal van alles te zien zijn: van jachtvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de Spitfire en de Mustang, tot en met een donderende Jaguar-straaljager en een 'Jumbo' passagiersjet voor 400 passagiers: de Lockheed Tristar met drie straalmotoren.

Straaljagers
Het hoogtepunt wordt gevormd door een gloednieuw demonstratieteam dat met vier straaljagers de horizon letterlijk en figuurlijk 'op zijn kop' zal zetten. De Fokker F-50 maakt tijdens de show deel uit van de op de grond tentoongestelde vliegtuigen, de zogenaamde 'static show'. Na de show, gaan de passagiers weer aan boord van hún Fokker en zoeken dan hun comfortabele vliegtuigstoel op. Het vliegtuig brengt haar inzittenden op een leuke manier snel, filevrij en veilig terug naar Schiphol. De prijs van een retourvlucht Schiphol Lelystad is ¤ 119-, inclusief toegang tot de airshow, een drankje aan boord en een gratis programmaboekje.

Belangstellenden die op 31 augustus willen meevliegen met de speciale 'airshow-Fokker' van Schiphol naar Lelystad, kunnen contact opnemen met het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, tel. 020-4068000. De prijs van een retourvlucht naar de Airshow Lelystad bedraagt ¤ 119- per persoon. Vanzelfsprekend zijn de plaatsen beschikbaar 'zolang de voorraad strekt'.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol,
Jodie Staphorst, Ralph Fischer, Peter F. A. van de Noort. augustus 2002.