Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2002 Persberichten district Eemland noord ,11.35 uur

Ruitenvernieler aangehouden

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Vrijdagavond omstreeks 22.35 uur kwam bij de politie een melding binnen van een horecabaas. Hij hield een man vast die een ruit zou hebben vernield.
Bij aankomst bij de kroeg waren veel mensen op de been en werd veel lawaai gemaakt en geschreeuwd. Hierop werd de verdachte, een 21-jarige man uit Bunschoten Spakenburg overgenomen, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Na verhoor werd hij heengezonden. Er is bij de politie nog geen aangifte van vernieling van een ruit opgenomen.

Politie deelt bij verkeerscontrole 26 bekeuringen uit

BAARN In het centrum van Baarn vond vrijdagmiddag een verkeerscontrole plaats. In totaal werden 23 Bekeuringen uitgedeeld voor het niet in orde hebben van de parkeerschijf, parkeren op de kruising en parkeren buiten de vakken.
Op de Amsterdamsestraatweg vond van 11.00 12.00 uur een snelheidscontrole met laserapparatuur plaats. Zes automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/h, waar 80 km/h mag worden gereden.
De overtreders kregen een bekeuring.

Politie ontmanteld hennepkwekerij

SOEST Vrijdagochtend omstreeks 8.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een inbraak in een bedrijf aan het Weteringpad. Bij aankomst troffen de politiemensen een grote hennepkwekerij aan. In de professioneel opgezette kwekerij werden 4500 planten aangetroffen. Samen met medewerkers van de REMU en de gemeente Soest werd de kwekerij in 12 uur ontmanteld. Divers materialen zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

BAARN Vrijdagochtend omstreeks 4.15 uur werd een 21-jarige man uit Baarn aangehouden. Het rijgedrag van de Baarnaar was surveillerende politieagenten opgevallen. Uit de blaastest in het politiebureau bleek dat hij 0.65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van een uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

Dronken mannen aangehouden
SOEST Zaterdagochtend omstreeks 3.45 uur kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen van vechtende jongeren op de Eikenlaan. Bij aankomst troffen de agenten 2 mannen van 18 en 19 jaar, beiden uit Soest, aan. Beiden hadden veel alcohol genuttigd lagen schreeuwend en lallend op de grond.
Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kregen zij een bekeuring voor openbare dronkenschap en baldadigheid.