Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 12.05 uur

Man vermist

MAARSSEN In verband met de vermissing van een 22-jarige man is de politie op zoek naar getuigen. De man, woonachtig in Arnhem is sinds enige dagen vermist en mogelijk suïcidaal.

Hij zou woensdag nog een oom in Amsterdam bezocht hebben en is donderdagvond nog kort gezien in zijn huis in Arnhem. Op vrijdagochtend rond 08.00 uur werd een rugzak met kleding, portemonnee, paspoort en mobiele telefoon gevonden op de Oostwaard aan de waterkant van de Vecht. Omdat deze vondst mogelijk zou kunnen wijzen op suïcide is de waterkant afgezocht en hebben duikers van de brandweer in het water gezocht. Dit had echter geen resultaat.

Op zaterdag zal opnieuw naar de man gezicht worden, onder meer door inzet van een helikopter. De politie roept mensen op die mogelijk deze man gezien hebben, contact op te nemen met de politie district Rijn & Venen, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Het signalement van de man: 22 jaar, 1,72 meter lang, fors postuur, blauwe ogen, donker gemillimeterd (kort geschoren) haar en bakkebaarden tot op de kaaklijn. Verder heeft de man een ringpiercing in de rechterwenkbrauw en gaatjes in beide oren.

Aanhouding inbrekers

WOERDEN Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Woerden zijn zaterdagochtend rond 02.15 uur aangehouden op verdenking van inbraak in een school aan de Kazernestraat. Een getuige die de inbraak zag gebeuren waarschuwde de politie die snel ter plaatse was.

Op het schoolplein kon een 17-jarige jongen worden aangehouden die zich verschuilde onder een bankje. De jongen verzette zich hevig en werd met gepast geweld geboeid. Op dat moment klonk er glasgerinkel in de school waarop verschillende agenten en een politiehond het gebouw betraden.

Op de eerste verdieping werd de 16-jarige jongen aangetroffen die hevig bloedde. Het leek erop dat de jongen zich verwond had aan het glas van de ramen die hij tijdens zijn inbraak vernield had.

Na aankomst op het politiebureau zakte hij in elkaar en werd per ambulance overgebracht waar bleek dat een aantal pezen doorgesneden waren.

Na behandeling in het ziekenhuis werd hij teruggebracht naar het politiebureau waar beide verdachten werden ingesloten.

Verkeerscontroles

WOERDEN De politie heeft vrijdagochtend op de Wulvenhorstbaan, Hollandbaan, Utrechtsestraatweg en de Teylingenweg verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer overschrijden van de maximumsnelheid en het niet dragen van de autogordel.

Op de Reigerstraat in Vinkeveen werd vrijdagochtend gecontroleerd op snelheid. Er werd één bekeuring uitgeschreven. Op de Oosterlandweg in Mijdrecht werd vrijdagmiddag van 12.15 tot 13.10 uur en van 15.15 en 16.00 uur gecontroleerd. In totaal werden 19 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid en het niet dragen van de autogordel.

Op de Wulverhorstbaan in Woerden werd vrijdagmiddag van 17.25 tot 18.30 uur gecontroleerd op alcohol. In totaal moesten 102 bestuurders een blaastest ondergaan. Een bestuurder, een 43-jarige man uit Hagestein, had teveel gedronken (0,65 promille). Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring van 190 Euro.