Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 12.05 uur

Bekeuring voor rijden onder invloed

VEENENDAAL Zaterdagochtend omstreeks 2.55 uur werd op de Duivenwal een 28-jarige automobilist uit Veenendaal aangehouden. Het rijgedrag van de man was de surveillerende agenten opgevallen. Na de blaastest op het politiebureau bleek de man 1.4 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Zij rijbewijs werd ingevoerd en hij werd met een proces-verbaal heengezonden.

Negen bekeuring bij verkeerscontrole in het centrum

VEENENDAAL Op de Hoofdstraat werd door politiemensen toezicht gehouden in het centrum. Tijdens het toezicht werden 9 bekeuringen uitgereikt voornamelijk voor het niet dragen van een helm, negeren van de geslotenverklaring in de Hoofdstraat en het negeren van parkeerverboden.

Snelheidscontrole naar aanleiding van klachten

RHENEN Op de Oude Veensegrindweg vond vrijdagavond, naar aanleiding van klachten, een snelheidscontrole plaats. Vier overtreders kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur, waar 60 km per uur mag worden gereden.

Tijdens de controle op de Bovenweg werden geen snelheidsovertreders aangetroffen.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Vrijdagmiddag tussen 12.10 13.10 vond een winkeldiefstal plaats op de Groeneveldselaan. Een 39-jarige man uit Rotterdam verliet de winkel zonder de door hem uitgezochte audio-apparatuur af te rekenen.
Op basis van getuigenverklaringen werd de man in de omgeving van Rhenen in zijn auto aangehouden. In de kofferbak van de auto werden de gestolen spullen aangetroffen. De man werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.