Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 31 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Wedde: bestuurster gewond na botsing
Een 23-jarige inwoonster van Nieuwe Pekela is vrijdagnacht gewond geraakt toen ze op de Hoornderweg bij Wedde met haar auto tegen een boom botste. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis waar ze werd behandeld. De vrouw reed in een flauwe bocht in de weg rechtdoor waarna ze tegen de boom tot stilstand kwam. Betrokkene had alcoholhoudende drank gehad. In het ziekenhuis is daarom bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het promillage. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Oude Pekela: automobilist gewond
Een 29-jarige automobilist uit Bellingwolde is vrijdagavond gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom botste. Betrokkene reed over de Wedderweg bij Oude Pekela toen hij door onbekende oorzaak plotseling op de linker weghelft kwam en even verderop in de linkerberm een tweetal bomen raakte. Tegen de tweede boom kwam zijn personenauto tot stilstand. De bestuurder raakte toen enkele minuten bewusteloos. Hij is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd.

Warffum: man aangehouden voor bedreiging
Een 25-jarige inwoner van Uithuizen is vrijdagavond aangehouden nadat hij in de jeugdsoos in Warffum meerdere bezoekers had bedreigd. De man verkeerde onder invloed van alcohol en viel verschillende bezoekers lastig. Toen sommigen daar iets van zeiden bedreigde hij hun te zullen steken met een kapot bierglas. Tevens pakte hij iemand bij de keel. De politie heeft de man geboeid afgevoerd en voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Bedum: motorrijder gewond
Een 51-jarige motorrijder uit Ten Boer is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij in Ellerhuizen bij Bedum frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende tractor. De man is met ernstige rugklachten opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde in een flauwe bocht in de weg waar struikgewas het zicht op elkaar enigszins ontnam. Daardoor zagen ze elkaar te laat en was een botsing niet meer te voorkomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: drugsgebruiker raakt gewond bij aanhouding Een 25-jarige drugsgebruiker is vrijdagnacht gewond geraakt bij zijn aanhouding op de Gelkingestraat. Agenten hadden geconstateerd dat de man een gebruikershoeveelheid cocaïne bij zich had en wilden hem aanhouden voor verhoor aan het politiebureau. Daarbij verzette hij zich hevig en ging zelfs door na het toedienen van pepperspray. De man verkeerde kennelijk onder invloed van drugs. Bij de schermutseling viel de verdachte met zijn hoofd tegen een muur en liep daarbij een snee op die hevig bloedde. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis waar de wond is gehecht. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: auto in de sloot
Vrijdagavond raakte een 29-jarige Stadjer met zijn auto in de sloot van de Weg der Verenigde Naties in Groningen vlakbij het Vrijheidsplein. Betrokkene werd volgens getuigen rechts ingehaald door een andere automobilist waarbij hij werd gesneden. Hierdoor moest de Stadjer remmen, waardoor hij de macht over het stuur verloor en al slippende in de naast de weg gelegen droge sloot terechtkwam. Hij en een inzittende konden met behulp van de getuigen uit de auto komen. Ze waren niet noemswaardig gewond maar zijn nog wel even voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Over de andere auto is slechts bekend dat het om een blauwe stationcar.

Groningen: taxichauffeur beroofd
Vrijdagavond is een 24-jarige taxichauffeur beroofd van zijn geld en telefoontoestel Dit gebeurde op de Bremstraat waar de passagier de chauffeur met een pistool bedreigde. Nadat hij het geld en de telefoon had afgegeven liep de man in de richting van de Asingastraat en verdween daar uit het zicht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alcohol in het verkeer
Vrijdagavond en nacht zijn er weer de nodige problemen geweest met alcohol in het verkeer. Op de Antonius Deusinglaan in Groningen veroorzaakte een 48-jarige Stadjer een lichte aanrijding. Omdat een ademtest niet goed lukte is bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het promillage. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op het Lopendediep in Groningen werd bij een routinecontrole een 23-jarige Stadjer betrapt. Hij reed in zijn personenauto terwijl hij 1.5 promille alcohol in zijbloed had. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. De derde van wie zijn rijbewijs werd ingevorderd betrof een 22-jarige automobilist uit Groningen. Hij reed tegen een geparkeerde auto op de Verlengde Hereweg. Hij had 2 promille ij zijn bloed. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige inwoner van Zuidhorn. Hij botste ook op een geparkeerde auto. Deze stond in de Heemskerkstraat in zijn woonplaats. Hij scoorde 1.8 promille. Een 25-jarige Bedumer automobilist werd bekeurd voor het rijden onder invloed (0,7), nadat hij in de Schoolstraat in zijn woonplaats een geparkeerde auto had aangereden.br>

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)