Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.55 uur

Automobilist onder invloed van alcohol aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagochtend omstreeks 3.35 uur werd een 54-jarige man uit Amersfoort op de Van Campenstraat aangehouden. Het rijgedrag was bij de surveillerende agenten opgevallen.
Uit de blaastest op het politiebureau bleek dat de man 0.8 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Automobilist bekeurd voor rijden met ontzegging

AMERSFOORT Op de Brabantsestraat werd zaterdagochtend omstreeks 2.50 uur een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Bij controle bleek dat de auto waarin de man reed niet APK gekeurd was. Tevens bleek hij een rij-ontzegging te hebben. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Man voor vernieling aan auto aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks 23.25 uur werd op de Columbusweg een 28-jarige man uit Baarn aangehouden. De melding was dat de man enkele geparkeerde autos had vernield.
De politie trof bij aankomst een vechtende groep van zon tien personen aan. Uit getuigenverklaringen bleek dat de 28-jarige Baarnaar een spiegel had vernield, diverse krassen aan auto had aangebracht en een deuk in een auto had veroorzaakt.

De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Door een 28-jarige man uit Amersfoort werd aangifte gedaan van vernieling aan zijn auto.

Controle naar aanleiding van klachten

AMERSFOORT Vrijdagavond werd door de politie extra gecontroleerd in de omgeving van het winkelcentrum Emiclaerhof. De laatste tijd waren er veel klachten bij de politie binnen gekomen over overlast van luidruchtige jongelui in het winkelcentrum en voor scheurende en crossende scooterrijders.
De aanwezige groep werd door surveillerende agenten aangesproken op hun gedrag. Een 17-jarige Amersfoorter vond het nodig om te blijven schreeuwen. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Na verhoor werd hij met een bekeuring voor baldadigheid heengezonden.