Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 31 augustus 2002

* BEDREIGD MET VUURWAPEN
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half twee werden op de Oostzeedijk Beneden een 27-jarige vrouw en een 32-jarige man door twee mannen bedreigd met een vuurwapen. De vrouw, die hoogzwanger is, werd door de mannen tegen de grond gewerkt. Het is nog niet duidelijk of de man en de vrouw zijn beroofd. De vrouw werd hierna door de GGD voor onderzoek overgebracht naar het EMC. Een onderzoek in de omgeving naar de mannen, volgens een getuige met een donkere huidskleur en in het zwart gekleed, leverde vooralsnog niets op. De politie van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* BEDREIGD BIJ PINNEN
Zaterdagmorgen vroeg omstreeks kwart voor drie werd op het Weena een 32-jarige man uit Papendrecht door een nog onbekende man bedreigd toen hij bij een geldautomaat geld wilde pinnen. Het slachtoffer moest van de man geld pinnen, maar weigerde. Hierop werd hij in zijn gezicht geslagen. Twee vrienden van het slachtoffer kwamen op het lawaai af bij de pinautomaat. Maar ook kwamen er vier mannen aanlopen, die kennelijk bij de belager van het slachtoffer hoorden. E'n van deze mannen sloeg een vriend van het slachtoffer in zijn gezicht, waarna de vijf mannen er zonder buit vandoor gingen. Het 32-jarige slachtoffer werd door de GGD ter behandeling overgebracht naar het EMC.

Avonduitgave vrijdag 30 augustus 2002

* POLITIEMAN AANGEHOUDEN
Rechercheurs van het Bureau Interne Zaken van de politie Rotterdam-Rijnmond hielden donderdag een 31-jarige hoofdagent van het district Zuid aan. De politieman wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Aan een familielid had hij een fiets gegeven, die bij een politiebureau in bewaring was genomen, nadat het rijwiel onbeheerd op straat was aangetroffen.


* AANRANDER AANGEHOUDEN
Vrijdag werd een 30-jarige man uit Gorinchem voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam, verdacht van aanranding in de trein tussen Den Haag en Rotterdam van een 20-jarige vrouw uit Brabant, gepleegd op woensdagavond rond negen uur. De man werd door medewerkers van de Spoorwegpolitie aangehouden en overgedragen aan rechercheurs van de Afdeling Zeden van het district Rotterdam-Centrum. Bij de rechercheurs bestaat het vermoeden dat de man, die frequent met de trein reist, zich in de afgelopen tijd meerdere malen aan vrouwelijke treinpassagiers heeft vergrepen en verzoekt slachtoffers, die daarvan geen aangifte hebben gedaan, zich alsnog telefonisch met hen in verbinding te stellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief). De man, blank uiterlijk, 1.70 meter lang, donker haar en donkere ogen, gaat netjes gekleed en mist, als opvallend detail van zijn signalement, een hoektand links in z'n bovengebit.


* WINKEL OVERVALLEN
Een nog onbekende man heeft vrijdagmorgen omstreeks half tien een winkel aan de Franselaan overvallen. De man bedreigde met een vuurwapen het aanwezige personeel en eiste geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit verliet de overvaller de winkel. Een onderzoek in de omgeving naar hem bleef vooralsnog zonder resultaat.


* STEEKPARTIJ
Vrijdagmorgen omstreeks tien uur werd een 48-jarige man uit Rotterdam in de hal van een opvangtehuis aan de 's-Gravendijkwal door een man met een scherp voorwerp in de borst gestoken. De aanleiding voor de steekpartij is onbekend. Het slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar het EMC. Daar bleek dat de long van de man geperforeerd was. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.